Μπερίσα: «Ο Ράμα ξέρει ότι δεν μπορεί να σταματήσει τον Μπελέρη και γι' αυτό δεν τον αφήνει να ορκιστεί»

Μπερίσα: «Ο Ράμα ξέρει ότι δεν μπορεί να σταματήσει τον Μπελέρη και γι' αυτό δεν τον αφήνει να ορκιστεί»

Συνομιλία με υποστηρικτές του στο Αργυρόκαστρο είχε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα. Κατά την ομιλία του ο Μπερίσα έθιξε και την υπόθεση Μπελέρη. Δήλωσε ότι ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα κρατά τον Μπελέρη στη φυλακή ως πολιτικό κρατούμενο διότι δεν μπορεί να τον σταματήσει, οπότε μπλοκάρει την ορκωμοσία του.

«Δημιούργησε αντιπαράθεση με την Ελλάδα, τη γείτονά μας, η οποία, για του λόγου το αληθές, σε καμία περίπτωση δεν εμπόδισε το ταξίδι μας προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Δεν είναι ότι δεν είχαμε προβλήματα, αλλά η Ελλάδα δεν έχει φτάσει στο σημείο ποτέ να πει ή θα το κάνει αυτό η Αλβανία ή δεν θα ψηφίσω υπέρ της. Τι συμβαίνει τώρα? Τώρα, με τον πιο αντισυνταγματικό, τον πιο αντιδημοκρατικό τρόπο, εμποδίζει την ορκωμοσία του Φρέντη Μπελέρη.

Μα, κύριε, ο Φρέντης Μπελέρης και όποιος κι αν εκλεγεί, χωρίς να καταδικαστεί από το δικαστήριο, δεν μπορεί ποτέ να εμποδιστεί από τo να ορκιστεί. Ούτε στην Αλβανία, ούτε στην Ελλάδα, ούτε σε καμία χώρα που ισχυρίζεται ότι αναγνωρίζει το τεκμήριο της αθωότητας. Και αυτό έγινε στην Αλβανία. Υπάρχουν βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος που ορκίστηκαν από τη φυλακή.


Τι συμβαίνει με αυτό? Αυτός είναι Έλληνας. Και τι με αυτό; Κέρδισε; Έχει δικαίωμα να είναι βουλευτής, πρωθυπουργός, πρόεδρος, ό,τι του δίνουν οι Αλβανοί με ελεύθερη ψήφο. Ή πάμε με βάση τις μεθόδους του Ενβέρ Χότζα; Αυτή είναι η μέθοδος ενός μαφιόζου.

Γιατί γνωρίζει ότι ο Φρέντης Μπελέρης θα του καταστρέψει τα σχέδια κατάσχεσης περιουσιών στη Χιμάρα, όπως έκανε και ο Βασίλης Μπολάνος. Τι κάνει τούτος; Αυτός παίρνει τους διακινητές, κυρίως από το βορρά, και αγοράζουν τη γη με μαύρα λεφτά. Παίρνει τους υπουργούς, τους ανακηρύσσει στρατηγικούς επενδυτές, παίρνει τον άπληστο Όλσι και βλέπει αυτές τις ομορφιές και λέει πρέπει να είναι δικές μου. Και δημιουργεί μια απολύτως πλήρως παρακινημένη στάση, ακόμα κι αν ήμουν στη θέση του πρωθυπουργού της Ελλάδας, δεν θα έπαιρνα καμία απολύτως άλλη στάση. Αυτή είναι ιστορία και προσπαθεί να μας κάνει εθνικιστές. Αυτός είναι ένας μαφιόζος που δεν έχει εθνικό συμφέρον, αλλά μόνο μαφιόζικο.

Γνωρίζει ότι δεν μπορεί να καταδικάσει τον Μπελέρη επειδή αυτά τα στοιχεία δεν αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία σύμφωνα με το αλβανικό δίκαιο. Και τώρα που δεν μπορεί να τον σταματήσει, θα μπλοκάρει την ορκωμοσία του. Φυσικά, η Ελλάδα είπε ότι δεν είναι διμερές ζήτημα, είναι ζήτημα κράτους δικαίου, της λειτουργίας του δικαίου», είπε ο Μπερίσα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου