Τουλάχιστον 1700 Αλβανοί εγκληματίες κυκλωμάτων κυκλοφορούν ελεύθεροι στη Μ. Βρετανία

Τουλάχιστον 1700 Αλβανοί εγκληματίες κυκλωμάτων κυκλοφορούν ελεύθεροι στη Μ. Βρετανία

Τουλάχιστον 1.700 σοβαροί οργανωμένοι εγκληματίες από την Αλβανία κυκλοφορούν ελεύθεροι στη Βρετανία, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Αξιωματικοί της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος (NCA) ζήτησαν αρχεία για καθέναν από τους υπόπτους από τις αρχές στην Αλβανία σε μια προσπάθεια να τους οδηγήσουν στη δικαιοσύνη.

Πιστεύεται ότι όλοι οι ύποπτοι έφτασαν παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο με μικρά σκάφη και φορτηγά.

Ο αριθμός ήρθε στο φως καθώς ο υπουργός Εσωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι συνάντησε τον Αλβανό υπουργό Εσωτερικών Ταουλάντ Μπάλα την περασμένη εβδομάδα για να συζητήσουν την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και του σοβαρού οργανωμένου εγκλήματος.

Ένας εμπιστευόμενος είπε: «Η αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου ζήτησε αρχεία για 1.700 Αλβανούς μετανάστες που ήταν ύποπτοι ως σοβαροί οργανωμένοι εγκληματίες, τα οποία η αλβανική αστυνομία παρείχε άμεσα. Η αλβανική αστυνομία ζήτησε δεδομένα για όλους τους υπηκόους που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε να μπορέσουν να αρχίσουν να κατάσχουν παράνομα κέρδη όπως περιουσιακά στοιχεία, μετρητά, κοσμήματα και οχήματα στην Αλβανία».

Νωρίτερα φέτος, ο βαρόνος των ναρκωτικών Denis Xhelili, 38 ετών, Αλβανός μετανάστης, καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλάκισης για σχέδιο εισαγωγής χιλιάδων κιλών κοκαΐνης και ηρωίνης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αλβανία επιθυμούν να στοχοποιήσουν «παράνομη χρηματοδότηση, διαφθορά, ναρκωτικά και οργανωμένο έγκλημα μετανάστευσης».

...

Επίσκεψη Αλβανού ΥΠΕΣ στη Μ. Βρετανία - Συμπροεδρία με τον Βρετανό Υπουργό Μετανάστευσης στη συνεδρίαση της JMC

 Επίσκεψη στη Μεγάλη Βρετανία πραγματοποιεί ο υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας, Taulant Balla όπου προγραμματίζονται συναντήσεις με ανώτερους Βρετανούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων και μ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου