170.000 επιπλέον στρατιώτες στις Ένοπλες Δυνάμεις διέταξε ο Πούτιν

170.000 επιπλέον στρατιώτες στις Ένοπλες Δυνάμεις διέταξε ο Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στον ρωσικό στρατό να αυξήσει τον αριθμό των στρατευμάτων προσθέτοντας άλλα 170.000, ενώ η Μόσχα συνεχίζει τον πόλεμ στην Ουκρανία.

Ο ρωσικός στρατός έχει τώρα 1,3 εκατομμύρια στρατιώτες μετά από αυτή την αύξηση.

Η απόφαση του Πούτιν ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο την Παρασκευή και τέθηκε σε ισχύ αμέσως. Σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός του ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού ανέρχεται πλέον σε περίπου 2.200.000, συμπεριλαμβανομένων 1.320.000 στρατιωτών.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Ρωσία επεκτείνει τόσο πολύ τον στρατό από το 2018. Τον Αύγουστο του 2022, ο Πούτιν διέταξε την προσθήκη 137.000 στρατιωτών.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είπε ότι η εντολή δεν σημαίνει «μεγάλη επέκταση της στρατιωτικής στράτευσης», προσθέτοντας ότι η αύξηση των στρατευμάτων θα γίνει σταδιακά με τη στρατολόγηση περισσότερων εθελοντών.

Το υπουργείο δικαιολόγησε την αύξηση των στρατευμάτων με αυτό που αποκάλεσε την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία και την επέκταση του ΝΑΤΟ.

«Οι κοινές ένοπλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ παρατάσσονται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας και αναπτύσσονται συστήματα αεράμυνας και επιθετικά όπλα. Οι δυνατότητες των πυρηνικών τακτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ αυξάνονται», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Η αύξηση του αριθμού των ρωσικών στρατευμάτων είναι μια κατάλληλη απάντηση «στις επιθετικές ενέργειες του μπλοκ του ΝΑΤΟ», είπε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου