Κόσοβο: Φρίκη με γυναικοκτονία που ενορχήστρωσε ο σύζυγος ως ληστεία στο αμάξι με τα δυο τους παιδιά

Κόσοβο: Φρίκη με γυναικοκτονία που ενορχήστρωσε ο σύζυγος ως ληστεία στο αμάξι με τα δυο τους παιδιά

Ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ στο Κοσσυφοπέδιο, Μάικλ Ντάβενπορτ, αντέδρασε σχετικά με τη δολοφονία της Liridona Ademaj και την περιέγραψε ως «βίαιη υπόθεση γυναικοκτονίας».

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα λέει ότι η κοινωνία θα πρέπει να δείξει αλληλεγγύη στην υπόθεση και να ευαισθητοποιήσει τις 16 ημέρες της ευαισθητοποίησης κατά της ενδοοικογενειακής βίας.

«Τρομοκρατημένοι από μια άλλη βίαιη υπόθεση γυναικοκτονίας στην περιοχή της Πρίστινα - καθώς γιορτάζουμε τις 16 Ημέρες Ενεργοποίησης κατά της ενδοοικογενειακής βίας. Κλήση αφύπνισης για όλους μας», είπε ο Davenport.

Η Liridona Ademaj σκοτώθηκε το βράδυ της 29ης Νοεμβρίου στην Πρίστινα. Η δολοφονία διατάχθηκε από τον σύζυγό της, ο οποίος είχε πληρώσει άλλα άτομα 30.000 ευρώ για να την εκτελέσουν, σκηνοθετώντας το έγκλημα ως ληστεία.

Τρία άτομα συνελήφθησαν για τη δολοφονία της Liridona Murseli, συζύγου του Naim Murseli, ο οποίος ήταν σύμβουλος του πρώην προέδρου του Κοσσυφοπεδίου, Behgjet Pacolli.

Ο σύζυγος του θύματος έχει παραδεχτεί ότι ήταν ο υποκινητής της δολοφονίας, αν και οι λόγοι για αυτό το μακάβριο έγκλημα είναι ακόμη άγνωστα.

Χειροπέδες περάστηκαν στον Μουρσέλι λίγες ώρες μετά την τελετή της κηδείας της συζύγου του, η οποία σκοτώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (29 Νοεμβρίου) μέσα στο όχημα στο οποίο ταξίδευε με τον Ναΐμ Μουρσέλι και τους δύο μικρούς τους γιους.

Στα χέρια της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου έχουν πέσει και ο ύποπτος δράστης του εγκλήματος, Γκρανίτ Πλάβα, συγχωριανός του Ναΐμ Μουρσέλι, καθώς και ο εγγονός του τελευταίου, Κουστρίμ Κοκόλλα, μέλος των Ειδικών Δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου.

Αριστερά: Ο Kushtrim Kokolla, ο οποίος είναι επίσης μέλος των Σωμάτων Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου

Ο Ναΐμ Μουρσέλι του είχε υποσχεθεί ένα ποσό 30 χιλιάδων ευρώ για να ξεφορτωθεί τη γυναίκα του. Σύμφωνα με ΜΜΕ του Κοσσυφοπεδίου, ο Ναΐμ Μουρσέλι του έδωσε προκαταβολικά 15 χιλιάδες ευρώ, ενώ το υπόλοιπο της πληρωμής θα το έδινε αργότερα.

Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου ανακοίνωσε ότι κατασχέθηκε το πιστόλι με τις 19 σφαίρες και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για το έγκλημα.

«Σχετικά με την υπόθεση, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρεις άνδρες ύποπτοι από το Κοσσυφοπέδιο. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με 19 σφαίρες και ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκαν για το έγκλημα. Με απόφαση του εισαγγελέα οι ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση», ανακοίνωσε η αστυνομία.

O Naimi και η Liridona είχαν υποβάλει κοινή αίτηση διαζυγίου ενώπιον των σουηδικών αρχών τον Ιανουάριο του 2019. Ωστόσο, το διαζύγιο δεν είχε βγει, καθώς εντός της περιόδου των έξι μηνών έως ενός έτους, αυτό που ονομάζεται περίοδος εξέτασης ή επανεξέτασης, κανένας τους δεν είχαν πάει να επιβεβαιώσουν το διαζύγιο. Το Επαρχιακό Δικαστήριο της πόλης Uddevalla στις 24 Φεβρουαρίου 2020 αποφάσισε να απορρίψει την υπόθεση από περαιτέρω διαδικασία.

Το σοβαρό έγκλημα σημειώθηκε το απόγευμα της 29ης Νοεμβρίου, γύρω στις 20:26, στην οδό «Dalip Alshiq», στην Πρίστινα. Η υπόθεση είχε αρχικά αναφερθεί ως «Ληστεία με συνέπειες δολοφονίας», με βάση την ομολογία του Ναΐμ Μουρσέλι. Η αστυνομία ανέφερε ότι η θύμα βρισκόταν σε αυτοκίνητο με τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά της, όταν άγνωστος ένοπλος τους σταμάτησε και τους ζήτησε όλα τα τιμαλφή τους και στη συνέχεια τους πυροβόλησε με πυροβόλο όπλο. Όμως με τη σύλληψη του συζύγου του θύματος, το γεγονός παίρνει μεγάλη τροπή...

Ωστόσο, μέχρι να συλληφθεί χρειάστηκε να παίξει τον ρόλο του πονεμένου συζύγου, ο Ναΐμ Μουρσέλι και την Παρασκευή εμφανίστηκε μπροστά στις κάμερες, καθώς συνόδευε τη μητέρα των δύο παιδιών του στην τελευταία της κατοικία.

Άλλοτε με την καρδιά στο χέρι και άλλοτε με το χέρι στο φέρετρο της, ο Ναΐμ Μουρσέλι εμφανιζόταν λυπημένος στην κηδεία της 30χρονης.

Ενώ ο πατέρας του, Shaban Murseli, σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στην κηδεία του 30χρονου, μεταξύ άλλων, είπε την εκδοχή που προφανώς του είχε δώσει ο γιος του, ενώ απέρριψε κάθε υπαινιγμό ότι μπορεί να είναι ο Naimi ο διατάκτης της δολοφονίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου