Υποχρεωτική δήλωση κατοικίας για τους Αλβανούς μετανάστες, αλλιώς δεν θα τους παρέχονται δημόσιες υπηρεσίες

Υποχρεωτική δήλωση κατοικίας για τους Αλβανούς μετανάστες, αλλιώς δεν θα τους παρέχονται δημόσιες υπηρεσίες

Η αλβανική κυβέρνηση έθεσε ως στόχο να δηλώσει τη διαμονή όλων των Αλβανών πολιτών που ζουν στην Αλβανία, αλλά και όσων ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό και έχουν αλβανική υπηκοότητα. Η προτεινόμενη αλλαγή φέρνει τον έλεγχο και την επαλήθευση της στέγασης, πρόκειται δηλαδή για έλεγχο της χωροθέτησης των ακινήτων των Αλβανών εντός και εκτός Αλβανίας.

Το άρθρο αυτό ορίζει την υποχρέωση κάθε Αλβανού πολίτη να δηλώνει όλες τις διευθύνσεις των κατοικιών που έχει και να καθορίζει τον τόπο διαμονής του μεταξύ αυτών.

Στο σημείο 2 της προτεινόμενης διάταξης, ορίζεται ότι δημόσιες υπηρεσίες θα προσφέρονται στους πολίτες μόνο αφού συμμορφωθούν με την παραπάνω υποχρέωση, δηλαδή να δηλώσουν τη διεύθυνση κάθε κατοικίας που διαθέτουν.

Επίσης, προβλέπεται αλλαγή του τόπου κατοικίας, που έχει τη χωρική αρμοδιότητα του νέου τόπου διαμονής, το αργότερο εντός 30 ημερών από την άφιξη στον τόπο κατοικίας, καθορίζοντας ότι η ίδια προθεσμία ισχύει και για τη δήλωση του τόπου. κατοικίας.

Καθορίζεται επίσης ότι μία ή περισσότερες οικογένειες έχουν δικαίωμα διαμονής στην κατοικία άλλης οικογένειας μόνο όταν πληρούνται τα κατά κεφαλήν επίπεδα διαβίωσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που συνοδεύει τη νομική πρωτοβουλία, η διαδικασία αυτή χρησιμεύει για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν εντοπιστεί για τα ζητήματα απευθυνόμενων πολιτών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου