Στο λιμάνι του Σενγκίν θα φτιάξει τα νεα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών η Αλβανία

Στο λιμάνι του Σενγκίν θα φτιάξει τα νεα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών η Αλβανία

Αρκετοί πολίτες λένε ότι θα έπρεπε να είχε προηγηθεί δημόσια διαβούλευση πριν υπογράψει τη συμφωνία με την Ιταλία ο Έντι Ράμα

Το λιμάνι Σενγκίν (Άγιος Ιωάννης), μια πόλη που βρίσκεται 75 χιλιόμετρα από τα Τίρανα, θα είναι το καταφύγιο των μεταναστών που θα εγκατασταθούν στην Αλβανία μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την Ιταλία.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και ο Αλβανός ομόλογός της, Έντι Ράμα, υπέγραψαν στη Ρώμη το σύμφωνο για τη φιλοξενία χιλιάδων μεταναστών σε ειδικά κέντρα που θα δημιουργηθούν στην Αλβανία. Συγκεκριμένες λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

Πολλοί ντόπιοι διαφωνούν με την απόφαση του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα επειδή ελήφθη χωρίς να έχει προηγηθεί δημόσια διαβούλευση. Θεωρούν ότι έπρεπε να ζητηθεί η γνώμη των πολιτών της περιοχής, και ίσως χρειαζόταν μια ευρύτερη δημόσια συζήτηση.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις της αλβανικής κυβέρνησης, η Ιταλία θα κατασκευάσει με δικά της έξοδα τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών. Η Αλβανία δεν μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 3 χιλιάδες μετανάστες ταυτόχρονα.

euronews.com

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου