86 αλλοδαπά παιδιά παραμένουν αγνοούμενα στην Αλβανία τα τελευταία τρία χρόνια

86 αλλοδαπά παιδιά παραμένουν αγνοούμενα στην Αλβανία τα τελευταία τρία χρόνια

Τα τελευταία 3 χρόνια αγνοούνται 86 αλλοδαπά παιδιά που εισήλθαν ασυνόδευτα στο αλβανικό έδαφος. Το συναγερμό έχει σημάνει η CRCA (Child Rights Centre Albania) κάνοντας αναφορά για την κατάσταση του λαθρεμπορίου παιδιών στη χώρα, δηλώνοντας ότι κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκονται αυτά τα παιδιά.

Η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μέσα σε 3 χρόνια, πάνω από 2.000 αλλοδαπά παιδιά, συνοδευόμενα ή μη, μπήκαν στην Αλβανία, κάποια από αυτά έφυγαν, καθώς η χώρα θεωρείται μόνο ως δρόμος διέλευσης και μία ενδιάμεση στάση προς τη Δύση.

»Αυτά τα παιδιά βρίσκονται συνεχώς σε επαφή με τις οικογένειές τους και τους λαθρέμπορους τους και κάθε φορά που διασχίζουν μια χώρα, η οικογένεια πληρώνει μέχρι να μεταφερθούν στη χώρα Χ. Στο 100% των περιπτώσεων, η Αλβανία είναι χώρα διέλευσης για να πάνε σε χώρες της ΕΕ», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τη CRCA.

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο είναι ότι οι λαθρέμποροι είναι ανήλικοι. Τα παιδιά που μπήκαν στην Αλβανία είναι από 10 χώρες του κόσμου, ενώ κυριαρχούν πολίτες από το Ιράκ, το Ιράν και τη Συρία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου