Αλβανία: Αίτηση για μονάδα 5 MW φωτοβολταϊκής ενέργειας από τρεις επιχειρήσεις

Αλβανία: Αίτηση για μονάδα 5 MW φωτοβολταϊκής ενέργειας από τρεις επιχειρήσεις

Η φωτοβολταϊκή ενέργεια συνεχίζει να τυγχάνει αυξημένης προσοχής στην Αλβανία όπου οι αιτήσεις για εγκαταστάσεις σε διάφορες περιοχές δεν έχουν λείψει μήνα με τον μήνα φέτος.

Το Υπουργείο Υποδομών και Ενέργειας ανακοίνωσε νέα αίτηση για εγκατεστημένη ισχύ 5 MW. Οι αιτούντες είναι τουλάχιστον τρεις οντότητες που ενώνονται σε μία για αυτό το εργοστάσιο.

Ο αριθμός των αιτήσεων που ελήφθησαν στο MIE από το 2017 σχετικά με φωτοβολταϊκά έργα ήταν μεγάλος, αλλά μόνο ένα περιορισμένο μέρος αυτών έχει λάβει τελικές εγκρίσεις.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία είναι και η αρχή που αδειοδοτεί αυτούς τους φορείς, έχει χορηγήσει συνολικά 36 τέτοιες άδειες για αυτόν τον όμιλο και η εγκατεστημένη ισχύς έφτασε τα 350 MW μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Υποδομών και Ενέργειας άνοιξε διαδικασία ανάθεσης ισχύος 1 GW για φωτοβολταϊκά έργα σε δημοπρασία τριών γύρων όπου οι πρώτες προτάσεις αναμένεται να υποβληθούν μέχρι τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Η προαναγγελθείσα διαδικασία προβλέπει ότι ο πρώτος γύρος για τα έργα αυτά θα είναι ισχύος 300 MW. Κάθε προγραμματιστής πρέπει να υποβάλει πρόταση με μέγιστη ισχύ 100 MW και κάθε επιτυχημένος πλειοδότης θα υπογράψει 15ετή συμφωνία υποστήριξης με την κυβέρνηση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου