Αλβανία: Εγκληματική οργάνωση σχεδίαζε τη ληστεία 613 κιλών κοκαΐνης που είχε κατασχέσει η αλβανική αστυνομία

Αλβανία: Εγκληματική οργάνωση σχεδίαζε τη ληστεία 613 κιλών κοκαΐνης που είχε κατασχέσει η αλβανική αστυνομία

Ισχυρή εγκληματική ομάδα έχει σχεδιάσει να κλέψει τις μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης που είχε κατασχέσει η αλβανική αστυνομία και είχε αποθηκεύσει στο ιατροδικαστικό της εργαστήριο. Αυτό προκύπτει από την αποκρυπτογράφηση των συνομιλιών στην εφαρμογή SKY και το Encro-chat. Η εγκληματική αυτή ομάδα φέρεται να έκλεψε την κοκαΐνη δωροδοκώντας αστυνομικούς. Με βάση αυτές τις υποψίες, το SPAK έχει ξεκινήσει διαδικασίες για να εξακριβώσει εάν η κοκαΐνη που διατηρείται στο εργαστήριο είναι τέτοια ή έχει αντικατασταθεί με αλεύρι ή άμυλο.

Το SPAK έχει αμφιβολίες ότι στόχος της ληστείας ήταν η ποσότητα των 613 κιλών κοκαΐνης που κατασχέθηκε το 2018 στην αποθήκη «Arbri Garden» και αποθηκεύτηκε στο αστυνομικό εργαστήριο. Οι υποψίες ξεκίνησαν μετά την αποκάλυψη των χαρακτήρων του κόσμου του εγκλήματος.

Αν αυτό επαληθευτεί, θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα για την εμπλοκή της Αλβανικής Αστυνομίας καθώς υποπτεύεται ότι τη στιγμή που οι διακινητές τους απέτυχαν μα ληστέψουν την ουσία από εργαστήριο, κινήθηκαν με άλλα μέσα για να το αντικαταστήσουν με αλεύρι, άμυλο κ.λπ.

«Στο SKY γίνεται μια συζήτηση με στόχο αυτό. Ένα πολύ υψηλόβαθμο άτομο από τον κόσμο του εγκλήματος έχει εκφράσει ότι «πρέπει να επιτεθούμε στα ναρκωτικά που κατέσχεσε η αστυνομία». Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν στο Επιστημονικό Αστυνομικό Ινστιτούτο σε αποθήκες και φυλάσσονται. Ήθελαν να το κλέψουν μόνοι τους. Η αξία του είναι μάλλον 10 εκατ. ευρώ και ίσως και παραπάνω. Η ιδέα ήταν να κλαπούν βίαια, με όπλο. Η ληστεία δεν έγινε. Ποιες είναι οι αμφιβολίες τώρα.

Οι υποψίες είναι ότι αυτή η εγκληματική ομάδα ή αυτό το υψηλόβαθμο άτομο του υποκόσμου επέλεξε άλλο τρόπο γιατί φαίνεται ότι ήταν αδύνατο να επιτεθεί με όπλα στο επιστημονικό εργαστήριο της αστυνομίας που ήταν αρχικά υπό φύλαξη από τη Φρουρά της Δημοκρατίας.

Η εναλλακτική είναι προφανώς η βοήθεια από αστυνομικούς, αφού δεν γινόταν χωρίς αυτούς, αντικαθιστώντας το με κάποιο ναρκωτικό παρόμοιο με την κοκαΐνη. Το SPAK το επαληθεύει. Πήρε μια ποσότητα από αυτό το ναρκωτικό και το ανέλυσε στο εργαστήριο για να δει αν το αποθηκευμένο ναρκωτικό είναι κοκαΐνη, σε τι ποσοστό είναι ή έχει αντικατασταθεί με αλεύρι, άμυλο ή κάποιο φάρμακο χαμηλότερης ποιότητας», αναφέρει αλβανικό ρεπορτάζ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου