Πρώην αξιωματικός της αλβανικής αστυνομίας, «βαρόνος» ναρκωτικών με μακρά καριέρα στον κόσμο του εγκλήματος

Πρώην αξιωματικός της αλβανικής αστυνομίας, «βαρόνος» ναρκωτικών με μακρά καριέρα στον κόσμο του εγκλήματος

Σήμερα, η αστυνομία περικύκλωσε το διαμέρισμα και το τουριστικό θέρετρο που ανήκει στον Gëzim Çela, άτομο που δραπέτευσε και ήταν γνωστό στη δικαιοσύνη, ενώ καταδικάστηκε σε 20ετή κάθειρξη.

Ο εν λόγω άνδρας καταδικάστηκε για κύκλωμα πορνείας.

Φέρεται να χρησιμοποιούσε τη βίλα του στο Fushë Kuqe για διακίνηση ναρκωτικών. Εκεί οι αστυνομικοί βρήκαν πριν από λίγο καιρό 18 κιλά κοκαΐνης. Τον Ιούνιο του 2014, η αστυνομία της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου κατέστρεψε μια δομημένη εγκληματική ομάδα, η οποία διακινούσε ναρκωτικά από την Τουρκία στη Δυτική Ευρώπη, χρησιμοποιώντας επίσης το έδαφος της Αλβανίας.

Στο συνοριακό σημείο του Μορίνι στο Κουκές συνελήφθη με 7 κιλά κοκαΐνης ο υπήκοος Erald Hysolli. Ήταν ταχυμεταφορέας ναρκωτικών, ο οποίος προμηθεύονταν στην Πρίστινα. Παράλληλα, συνελήφθησαν 3 άτομα στην πρωτεύουσα του Κοσόβου, ενώ κατασχέθηκαν 50 κιλά κοκαΐνης και ηρωίνης. Ωστόσο, κατά την έρευνα στη βίλα του Çela στο Fushë Kuqe, στο Kurbin, βρήκαν όχι μόνο 18 κιλά κοκαΐνης, αλλά και 150 κιλά κάνναβης sativa. Οι αστυνομικές δυνάμεις κατέσχεσαν επίσης 9 όπλα, 3 σνάιπερ, χειροβομβίδες και τεθωρακισμένα αυτοκίνητα. Ο Τσέλα αφέθηκε ελεύθερος από το αλβανικό δικαστήριο με το επιχείρημα ότι έπασχε από σοβαρή ασθένεια. Στη συνέχεια συνελήφθη για πλαστογραφία της ιατρικής κάρτας και τέθηκε σε «κατ' οίκον περιορισμό». Όταν η αστυνομία περικύκλωσε το σπίτι του στο Μαμούρας, δεν ήταν εκεί.

Όταν τα ναρκωτικά έφτασαν στην Αλβανία, στάλθηκαν στη βίλα του Gëzim Cela στο Fushë Kuqe, από όπου διανεμήθηκε σε δυτικές χώρες. Ο Τσέλα είχε μετατρέψει τη βίλα της οικογένειας σε εργαστήριο ναρκωτικών. Ο Τσέλα αναζητούνταν ως επικεφαλής αυτού του δικτύου διακίνησης ναρκωτικών. Για τον ίδιο, υπάρχει ποινή από το ιταλικό δικαστήριο με 11 χρόνια φυλάκιση, καθώς και πρόστιμο 150.000 ευρώ, με την κατηγορία της διεθνούς διακίνησης ναρκωτικών. Ο Gëzim Çela, πριν εμπλακεί στη διακίνηση ναρκωτικών και να αποτελεί επικεφαλής συμμορίας διακίνησης κοκαΐνης, ήταν αξιωματικός των Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων. Αυτή τη θέση κατείχε πριν από το 1997.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου