Τέσσερις αστυνομικοί απολύθηκαν από την επιχείρηση καταστροφής 10.000 ναρκωτικών φυτών σε χωριό της Αλβανίας

Τέσσερις αστυνομικοί απολύθηκαν από την επιχείρηση καταστροφής 10.000 ναρκωτικών φυτών σε χωριό της Αλβανίας

Η Αλβανική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι τέσσερις αστυνομικοί απαλλάχθηκαν στη Velipoja με το επιχείρημα ότι δεν έχουν εκπληρώσει το καθήκον τους αφού βρέθηκαν πάνω από 10.000 ναρκωτικά φυτά κάνναβης που καλλιεργήθηκαν σε χωριό. Η αστυνομία ανακοινώνει επίσης ότι κατέστρεψε πάνω από 10.000 ναρκωτικά φυτά.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Ως αποτέλεσμα των αστυνομικών πληροφοριών, που διέθεσε η Γενική Διεύθυνση της Κρατικής Αστυνομίας, εντοπίστηκε και άλλη μια υπόθεση καλλιέργειας ναρκωτικών φυτών, στην επικράτεια της διοικητικής μονάδας Velipoja. 10.920 ύποπτα ναρκωτικά φυτά κάνναβης sativa που καλλιεργούνταν σε αυτό το χωριό καταστράφηκαν με την καύση.

Οι υπηρεσίες του Αστυνομικού Τμήματος Σκόδρας και του Αστυνομικού Σταθμού Velipoje, μετά από πληροφορίες που απέστειλε η Γενική Διεύθυνση της Κρατικής Αστυνομίας, πραγματοποίησαν λεπτομερή έλεγχο στην επικράτεια.

Οι δομές της Τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Σκόδρας, υπό τις οδηγίες της Εισαγγελίας, κατέστησαν δυνατό τον εντοπισμό των ύποπτων δραστών για την καλλιέργεια ναρκωτικών φυτών και γίνονται εργασίες για την τεκμηρίωση της εγκληματικής τους δράσης με νόμιμα στοιχεία. Από την προανάκριση, η Διεύθυνση Επαγγελματικών Προτύπων στην Κρατική Αστυνομία ανέστειλε από τα καθήκοντά της, για μη άσκηση καθηκόντων 4 αστυνομικούς.

Τα διαδικαστικά υλικά διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Γενικής Δικαιοδοσίας Σκόδρας, για τις περαιτέρω ενέργειες, για το ποινικό αδίκημα «Καλλιέργεια ναρκωτικών φυτών». Εν τω μεταξύ, η Διεύθυνση Επαγγελματικών Προτύπων στη Γενική Διεύθυνση της Αστυνομίας του Κράτους συνεχίζει τη διεξοδική διοικητική έρευνα, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες που σχετίζονται με την υπόθεση αυτή.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου