Στις 14 Σεπτεμβρίου η πρώτη ακροαματική διαδικασία για τη δίκη του Φρέντη Μπελέρη

Στις 14 Σεπτεμβρίου η πρώτη ακροαματική διαδικασία για τη δίκη του Φρέντη Μπελέρη

Το Ειδικό Δικαστήριο για τη Διαφθορά και το Οργανωμένο Έγκλημα ορίζει την 14η Σεπτεμβρίου την πρώτη ακροαματική διαδικασία για τον Δήμαρχο Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη.

Ο Μπελέρης έχει πραγματοποιήσει πολλαπλά αιτήματα για ειδική άδεια προκειμένου να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντα του, αλλά οι φυλακές τα έχουν απορρίψει όλα. Το SPAK ζητά την εκδίκαση του Μπελέρη για εκλογική διαφθορά, καθώς σύμφωνα με την κατηγορία συνελήφθη επ'αυτοφόρω δύο μέρες πριν τις εκλογές της 14ης Μαΐου να εξαγοράζει ψήφους.

Στις 14 Σεπτεμβρίου αναμένεται να παραστεί στην προκαταρκτική ακροαματική διαδικασία και ο Μπελέρης. Στο μεταξύ, σήμερα υπέβαλε δύο νέες προσφυγές στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Σε μια από αυτές, ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας ζητά να χαρακτηριστεί ως παράνομη η επ' αυτοφώρω σύλληψή.

Στην άλλη προσφυγή, ο Μπελέρης ζητά να κριθεί παράνομη η υποκλοπή που διενεργήθηκε από την Εισαγγελία της Αυλώνας, επειδή επέτρεψε τη μυστική φωτογραφική, ακουστική και βιντεοπαρακολούθηση του.


...

Οι δικηγόροι του Μπελέρη κατέθεσαν δυο νέες εφέσεις στο ανώτατο δικαστήριο

Για το κατά πόσο η σύλληψη έγινε επ' αυτοφώρω αλλά και για τη νομιμότητα των μέτρων παρακολούθησης. Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας Φρέντης Μπελέρης, o οποίος παραμένει προφυλακισμέν...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου