Πέντε Αλβανοί συλληφθέντες από εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών στην Πάντοβα

Πέντε Αλβανοί συλληφθέντες από εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών στην Πάντοβα

Οκτώ συλληφθέντες και δέκα κιλά κατασχεθέντα κοκαΐνης και ηρωίνης ήταν το αποτέλεσμα επιχείρησης της Guardia di Finanza στην Πάντοβα που ολοκλήρωσε τις έρευνες για μια πολύπλοκη εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών.

Ιταλοί αστυνομικοί άρχισαν να παρακολουθούν διανομείς για να εντοπίσουν την αλυσίδα εφοδιασμού ναρκωτικών, καταφέρνοντας να εντοπίσουν τους κύριους προμηθευτές ηρωίνης και κοκαΐνης. Βρίσκονταν ανάμεσα στο Μιλάνο, την Πάντοβα, τον Selvazzano Dentro και τη Vicenza.
Οι διακινητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, η μία Αλβανική και η άλλη Ιταλική, που δρούσαν μεταξύ της πόλης Santo και Selvazzano, η οποία είχε έναν μόνο αρχηγό. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, οι δύο ομάδες είχαν επαφή με αλβανική εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών που δρούσε στη Λομβαρδία, η οποία προμήθευε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από την Αλβανία.

Κατασχέθηκαν επίσης μετρητά περίπου 30.000 ευρώ, πιθανώς έσοδα από παράνομη δραστηριότητα. Μεταξύ των 8 συλληφθέντων είναι 5 Αλβανοί, 2 Ιταλοί και 1 Τυνήσιος, διανομείς και ταχυμεταφορείς που χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα για να κρύψουν τα ναρκωτικά καθώς και κρυπτογραφημένα τηλέφωνα για να επικοινωνήσουν.

Στο τέλος των ερευνών, από τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Εισαγγελία της Βενετίας κατέστησαν δυνατό τον εντοπισμό 30 ατόμων που εμπλέκονται και βρίσκονται ήδη υπό έρευνα, ανάμεσά τους Ιταλοί, Αλβανοί και Τυνήσιοι. Κατηγορούνται για τα αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διακίνηση, διανομή και εμπορία ναρκωτικών.

«Αν έβγαινε στην αγορά, μια τέτοια ποσότητα ναρκωτικών θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία πολλών ανθρώπων και θα είχε τεράστια κέρδη για τους εμπόρους ναρκωτικών» - δήλωσε ο πρόεδρος της Περιφέρειας Βένετο, Λούκα Ζάγια.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου