Το 40,5% των πτήσεων που προγραμματίζονται για φέτος στην Αλβανία είναι χαμηλού κόστους

Το 40,5% των πτήσεων που προγραμματίζονται για φέτος στην Αλβανία είναι χαμηλού κόστους

Το 40,5% των πτήσεων που έχουν προγραμματιστεί για φέτος στην Αλβανία είναι χαμηλού κόστους, σύμφωνα με ανάλυση που πραγματοποίησε η Mabrian. Αναφερόμενη στην ανάλυση άνω των δύο δισεκατομμυρίων προορισμών εισερχόμενων αεροπορικών εταιρειών σε παγκόσμια κλίμακα, και αντίστοιχα 173 δρομολογίων, προκύπτει ότι παγκοσμίως μόνο το 36% των εισερχόμενων πτήσεων είναι χαμηλού κόστους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προηγούνται όσον αφορά τη μεγαλύτερη συγκέντρωση αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους, με περισσότερες από 395 εκατομμύρια θέσεις. Ακολουθούν η Ινδία με 147 εκατομμύρια θέσεις, η Ισπανία με 108 εκατομμύρια θέσεις, η Κίνα με 98 εκατομμύρια θέσεις και η Ιταλία με 85 εκατομμύρια θέσεις χαμηλού κόστους. Οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους Southwest, Ryanair, Indigo, Easyjet και Spirit βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης του όγκου θέσεων.

Ανά γεωγραφική περιοχή, εντός της Ευρώπης, η Mabrian δείχνει ότι οι χώρες που παρουσιάζουν την υψηλότερη εισροή εισερχόμενων πτήσεων χαμηλού κόστους και, ως εκ τούτου, παρουσιάζουν μεγαλύτερη δημοσιονομική στήριξη για αυτές τις αεροπορικές εταιρείες περιλαμβάνουν τη Λετονία, τη Βουλγαρία, τη Λιθουανία, το Βέλγιο, τη Σλοβακία, την Ιταλία, την Ουγγαρία και τα Σκόπια .

Σε καθεμία από αυτές τις χώρες, το ποσοστό των πτήσεων χαμηλού κόστους υπερβαίνει το 70 τοις εκατό. Οι πολυπληθέστερες χώρες (εκτός από την Κίνα), η Ινδία, το Μεξικό και η Βραζιλία έχουν όλες πτήσεις χαμηλού κόστους με περισσότερο από το 60 τοις εκατό του συνόλου.

«Ο λόγος είναι ότι το φαινόμενο «χαμηλού κόστους» επέτρεψε στους αερομεταφορείς να ανταγωνιστούν τα δίκτυα λεωφορείων και τρένων», σημείωσε ένας σύμβουλος που ειδικεύεται στην αεροπορία και τον τουρισμό Gavin Eccles από τη GE Consulting.

Με βάση την ανάλυση του Mabrian, στην Ασία, περισσότερο από το 60 τοις εκατό όλων των εισερχόμενων πτήσεων χαμηλού κόστους καταγράφονται στην Ινδία, το Αφγανιστάν, το Καζακστάν και το Τατζικιστάν. Επιπλέον, ο Mabrian διαπίστωσε ότι εντός του Ειρηνικού, η χώρα που δέχεται τις περισσότερες πτήσεις χαμηλού κόστους είναι η Αυστραλία, με ποσοστό 46%. Από την άλλη πλευρά, σε χώρες όπως η Νέα Ζηλανδία, το Παλάου και τα Φίτζι, το ποσοστό των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους είναι πολύ χαμηλό. Το Μεξικό ξεχωρίζει επίσης ως η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό πτήσεων χαμηλού κόστους στη Βόρεια Αμερική, πάνω από 60 τοις εκατό. Εν τω μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιπροσωπεύουν μόνο το 33,7 τοις εκατό αυτών των πτήσεων.

Όπως επισημαίνει ο Mabrian, το Πουέρτο Ρίκο υπερβαίνει το επίπεδο πτήσεων χαμηλού κόστους κατά 50% στην Καραϊβική και την Κεντρική Αμερική. Ωστόσο, η Τζαμάικα, η Δομινικανή Δημοκρατία και η Αϊτή είναι πάνω από 40 τοις εκατό.

Επιπλέον, η Βραζιλία έχει τον υψηλότερο επιπολασμό εισερχόμενων πτήσεων χαμηλού κόστους στη Νότια Αμερική, με ποσοστό 60%.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου