Αλβανία: 1,3 εκατ. ευρώ και πλέον το ποσό των μη δηλωμένων χρημάτων που εντοπίστηκε στα τελωνεία για το 2022

Αλβανία: 1,3 εκατ. ευρώ και πλέον το ποσό των μη δηλωμένων χρημάτων που εντοπίστηκε στα τελωνεία για το 2022

Τουλάχιστον 37 περιπτώσεις εντοπίστηκαν στα συνοριακά σημεία διέλευσης το 2022 σχετικά με τη μη δήλωση των χρηματικών ποσών που μεταφέρθηκαν.

Σύμφωνα με το νόμο, όσοι εισέρχονται ή εξέρχονται από την αλβανική επικράτεια υποχρεούνται να δηλώνουν ποσά σε μετρητά, πολύτιμα μέταλλα ή λίθους, τιμαλφή και αντίκες, ξεκινώντας από το ποσό των 10.000 ευρώ ή το ισόποσο σε άλλα νομίσματα, καθώς και να προσκομίσουν σχετικά δικαιολογητικά.

Μάλιστα, οι έλεγχοι έδειξαν ότι αρκετές δεκάδες υποθέσεις δεν πληρούσαν αυτά τα σημεία. Από τη δημοσίευση του τελωνειακού πράσινου βιβλίου για το 2022 προκύπτει ότι το ποσό που επιχειρήθηκε να περαστεί στα συνοριακά σημεία είναι 165 χιλιάδες λίρες, 1,3 εκατ. ευρώ και 1,85 εκατ. λέκ.

Αν δούμε τις κατηγορίες ξεχωριστά, τότε επιχειρήθηκε διέλευση από τελωνειακά σημεία σε αεροδρόμια σε 14 περιπτώσεις, από συνοριακά σημεία σε θαλάσσιους λιμένες σε 6 περιπτώσεις και από χερσαία συνοριακά σημεία σε 17 περιπτώσεις.

Το πράσινο βιβλίο αποκαλύπτει και τις περιπτώσεις παράνομης διακίνησης, όπου το 2022 βρέθηκαν 139 κιλά κοκαΐνης, 193 κιλά κάνναβης, 2 όπλα και 625 πυρομαχικά, καθώς και 99 λαθραία αντικείμενα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου