Το ενδεχόμενο κατασκευής πυρηνικού σταθμού στον Αυλώνα συζητήθηκε στην άτυπη συνάντηση Ράμα - Μελόνι

Το ενδεχόμενο κατασκευής πυρηνικού σταθμού στον Αυλώνα συζητήθηκε στην άτυπη συνάντηση Ράμα - Μελόνι

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι έφτασε χθες το απόγευμα στον Αυλώνα, για διακοπές με την οικογένειά της, ενώ είχε και άτυπη συνάντηση με τον Έντι Ράμα στην κυβερνητική κατοικία.

Η «Quotidiano.net» αποκάλυψε λεπτομέρειες για μια σειρά θεμάτων που έχουν συζητηθεί μεταξύ των δύο ηγετών και που αφορούν και τις δύο χώρες.

Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι ιταλικές επενδύσεις στην Αλβανία και το μέλλον της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν το ενδεχόμενο κατασκευής πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στο αλβανικό έδαφος.

«Τα πολιτικά ζητήματα που επηρεάζουν τις δύο ακτές της Αδριατικής, από τη (μαζική, μέχρι στιγμής) παρουσία Ιταλών επιχειρηματιών μέχρι τη μετανάστευση, από τον πόλεμο στην Ουκρανία μέχρι το μέλλον της Αλβανίας στην ΕΕ, ήταν μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν στην άτυπη συνομιλία.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου της Αδριατικής, η υπόθεση της κατασκευής πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στην αλβανική επικράτεια και η εκτίμηση της τουριστικής έκρηξης που έχει φέρει εκατοντάδες χιλιάδες Ιταλούς στην Αλβανία», έγραψε μεταξύ άλλων η ιταλική εφημερίδα.

Αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση αυτών των ισχυρισμών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου