Βρετανός πρωθυπουργός: Η συμφωνία με την Αλβανία μείωσε κατά 90% τις εισροές Αλβανών λαθρομεταναστών

Βρετανός πρωθυπουργός: Η συμφωνία με την Αλβανία μείωσε κατά 90% τις εισροές Αλβανών λαθρομεταναστών

Η συμφωνία με την Αλβανία βοηθά την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να σταματήσει επιτέλους τη μαζική εισροή παράνομων μεταναστών στη Μάγχη, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο Twitter κατατάσσει τη συμφωνία αυτή στα 5 πιο σημαντικά βήματα που κάνει για να λύσει ένα πρόβλημα που είχαν κάποιοι από τους προκατόχους του.

«Έχουμε διαπραγματευτεί μια συμφωνία με την Αλβανία, η οποία μας έχει ήδη βοηθήσει να μειώσουμε τις αφίξεις από εκεί κατά 90%».

Η συμφωνία του Δεκεμβρίου προβλέπει ότι όλοι οι Αλβανοί που εισέρχονται παράνομα στη Βρετανία θα επιστρέφονται άμεσα χωρίς να υποβληθούν σε διαδικασίες ασύλου, δεδομένου ότι η Αλβανία θεωρείται ασφαλής χώρα καταγωγής. Οι παράνομοι μετανάστες θα τιμωρηθούν με φυλάκιση έως και 5 ετών σύμφωνα με έναν νέο νόμο που ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2022 για όσους παραβιάζουν τα βρετανικά σύνορα.

Παρά τις δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού ωστόσο, η πραγματικότητα στα σύνορα μεταξύ Ην. Βασιλείου και Γαλλίας φαίνεται να είναι διαφορετική καθώς, οι Αλβανοί διακινητές έχουν αναπτύξει νέο τρόπο για τεράστιες απολαβές. Πιο συγκεκριμένα, φυγαδεύουν ομοεθνείς τους από την Βρετανία, οι οποίοι είναι καταδικασμένοι και εκτίουν κάποια ποινή ή είναι καταζητούμενοι.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου