Αλβανοί διακινητές φυγαδεύουν ομοεθνείς εγκληματίες από τη Μ. Βρετανία

Αλβανοί διακινητές φυγαδεύουν ομοεθνείς εγκληματίες από τη Μ. Βρετανία

Οι Αλβανοί διακινητές λαθρομεταναστών έχουν επιστρέψει στο επίκεντρο των βρετανικών αρχών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών μέσων ενημέρωσης, οι Αλβανοί λαθρέμποροι επωφελούνται διπλά, μία φέρνοντας λαθρομετανάστες στη Βρετανία και μετά βοηθώντας καταζητούμενους εγκληματίες, συμπεριλαμβανομένων δολοφόνων, να διαφύγουν μέσω της Μάγχης.

Σε δημοσίευμα της «Daily Mail» λέγεται ότι «οι Αλβανοί διαφημίζουν ευθαρσώς τα επείγοντα ταξίδια με φορτηγά για άτομα που έχουν προβλήματα και θέλουν να φύγουν από την Αγγλία το συντομότερο δυνατό».

Περαιτέρω στο δημοσίευμα λέγεται ότι ένα άτομο έχει δηλώσει στην «Daily Mail», ότι θα μπορούσε να δραπετεύσει από τη Μεγάλη Βρετανία για 3.000 λίρες.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, λογαριασμός άλλου λαθρέμπορου που λειτουργεί στο κοινωνικό δίκτυο «Tiktok» προσφέρει υπηρεσία 17.500 λιρών για τη διαφυγή εγκληματιών, παραποιώντας έγγραφα για να φαίνονται ως ο δεύτερος οδηγός στο φορτηγό.

Αναφέρεται ότι αυτή τη στιγμή η βρετανική αστυνομία καταδιώκει 38 ύποπτους Αλβανούς εγκληματίες, εκ των οποίων 9 καταζητούνται για φόνο και δύο ύποπτοι για βιασμό.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου