Βρετανίδα ΥΠΕΣ: «Οι δικηγόροι που βοηθούν τους λαθρομετανάστες να διαπράξουν απάτες θα πρέπει να πάνε στη φυλακή»

Βρετανίδα ΥΠΕΣ: «Οι δικηγόροι που βοηθούν τους λαθρομετανάστες να διαπράξουν απάτες θα πρέπει να πάνε στη φυλακή»

Οι παράνομοι μετανάστες με προορισμό τη Μεγάλη Βρετανία είναι για άλλη μια φορά στα πρωτοσέλιδα των βρετανικών μέσων αλλά και στο επίκεντρο του κυβερνητικού υπουργικού συμβουλίου.

Η υπουργός Εσωτερικών Suella Braverman στην τελευταία της δήλωση καθώς σχολίασε αυτό το αδιέξοδο, είπε ότι οι δικηγόροι που βοηθούν τους αιτούντες άσυλο να διαπράξουν απάτες θα πρέπει να πάνε στη φυλακή. Σύμφωνα με αυτήν, πρόκειται για εγκληματίες και απατεώνες που έδειξαν στους μετανάστες πώς να εισέρχονται παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έχει επίσης απαντήσει σε επικριτές που έχουν κατηγορήσει στο παρελθόν τη Βρετανία ότι είναι εχθρικό περιβάλλον για τους αιτούντες άσυλο, λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να ωφεληθεί μέσω της απάτης.

«Αυτοί οι λεγόμενοι δικηγόροι μετανάστευσης έχουν εκτεθεί πολύ έντονα ως εγκληματίες και απατεώνες, εκπαιδεύοντας τους μετανάστες πώς να λένε ψέματα για να περάσουν από το σύστημά μας. Πρέπει να φροντίσουμε να μην κλείνουμε τα μάτια σε τέτοιου είδους συμπεριφορές, αλλά, στην πραγματικότητα, να έχουμε ένα μη φιλόξενο περιβάλλον για όσους επιδιώκουν να υπονομεύσουν και να παραβιάσουν τους κανόνες μας», είπε μεταξύ άλλων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου