Αύξηση κατά 20% στις τιμές των ακινήτων παραθαλάσσια της Αλβανίας

Αύξηση κατά 20% στις τιμές των ακινήτων παραθαλάσσια της Αλβανίας

Οι παραθαλάσσιες περιοχές συνεχίζουν να είναι οι πιο περιζήτητες για αγορές ακινήτων, ειδικά από ξένους υπηκόους.

Στην αρχή της ανοιξιάτικης περιόδου οι τιμές των διαμερισμάτων στην παραλιακή, σύμφωνα με τα στοιχεία των μεσιτικών γραφείων, στους Αγίους Σαράντα αυξήθηκαν κατά 40% περίπου σε σχέση με πέρυσι.

Στο Δυρράχιο και το Qerret, τα ακίνητα έγιναν πιο ακριβά κατά 15%. Αυτή τη στιγμή, η αύξηση της ζήτησης και η χαμηλή προσφορά ακινήτων στην πρώτη ακτογραμμή έχει φέρει νέα αύξηση των τιμών έως και 20% των διαμερισμάτων στο Δυρράχιο. Στους Αγίους Σαράντα θα υπάρξει αύξηση των τιμών στα νέα ακίνητα που θα ολοκληρωθεί σύντομα.

Από 1.500 ευρώ που ήταν η ανώτατη τιμή, έχει φτάσει τα 1.800 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Όμως η αύξηση των τιμών αναμένεται να επιφέρει μείωση της ζήτησης. Η ανοδική τάση των τιμών στους Αγίους Σαράντα αναμένεται να ενθαρρύνει τους ξένους πολίτες να αγοράσουν ακίνητα, καθώς οι ανταγωνιστικές τιμές σε σύγκριση με άλλες παράκτιες χώρες όπως το Μαυροβούνιο ή η Κροατία είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι ξένοι επενδύουν σε αυτόν τον τομέα.

Έτσι για φέτος οι τιμές των διαμερισμάτων στα νότια θέρετρ, ήταν από 2.000 έως 3.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Η ζήτηση για αγορά διαμερισμάτων στο νότο είναι μεγαλύτερη από ό,τι για βίλες και κυριαρχείται από ξένους υπηκόους.

Έτσι για φέτος οι τιμές των διαμερισμάτων στα νότια θέρετρα, όπως υποστήριξαν νωρίτερα για την Monitor τα γραφεία πωλήσεων, ήταν από 2.000 έως 3.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Η ζήτηση για αγορά διαμερισμάτων στο νότο είναι μεγαλύτερη από ό,τι για βίλες και κυριαρχείται από ξένους υπηκόους

Η πώληση διαμερισμάτων στον αέρα υλοποιήθηκε και στα νότια της χώρας, όπως στο θέρετρο «Marina Bay Saranda», που αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα και ο επενδυτής έχει ως αναφορά πώλησης την τιμή γύρω στα 3.200-3.500.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου