Αμείωτη η κατάχρηση διαγωνισμών στην Αλβανία: 4,14 εκατ. ευρώ από τον Υπουργό Άμυνας για ένα μηχανοστάσιο

Αμείωτη η κατάχρηση διαγωνισμών στην Αλβανία: 4,14 εκατ. ευρώ από τον Υπουργό Άμυνας για ένα μηχανοστάσιο

Ο Υπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Νίκο Πελέσι, έδωσε 433 εκατ. λεκ (4,14 εκατ. ευρώ) για να φτιάξει ένα μηχανοστάσιο, γεμίζοντας τις τσέπες των δύο αφεντικών από τις εταιρείες που ανέλαβαν το έργο.

Στη λίστα των αιτήσεων, υπήρχαν τουλάχιστον 5 εταιρείες που είχαν υποβάλει προσφορές πολύ φθηνότερες από τις νικήτριες, αλλά αποκλείστηκαν από τον διαγωνισμό. Αυτή η κατάσταση, ο αποκλεισμός των φθηνότερων εταιρειών και η εύνοια συγκεκριμένων ατόμων, μας κάνει να υποψιαζόμαστε ότι ο Peleshi δεν συνάδει τους νόμους διαφάνειας των διαγωνισμών.

Η εταιρεία «NDREGJONI» sh.p.k ανήκει στον Xhetan Ndregjoni, γνωστό για την εξασφάλιση οικοδομικών αδειών από τον Δήμο Αυλώνας και έχει την ιδιότητα του «στρατηγικού επενδυτή για το επενδυτικό έργο «Marina di Valona» και θα επωφεληθεί για 20 χρόνια από αυτό το έργο. Η «UDHA» sh.p.k, από την άλλη, ανήκει στον Shkëlqim Kupa, ο οποίος με τη βοήθεια των διευθυντών του Ράμα, κατάφερε να γίνει επιχειρηματίας.

Η κατασκευή ενός μηχανοστάσιου στην Πέζα με αυτή την αξία είναι μια καλή περίπτωση κέρδους. Έτσι, για την περίπτωση αυτή, 12 εταιρείες υπέβαλαν τις προσφορές τους. Όμως 11 από αυτές αποκλείστηκαν από τον αγώνα με επιχειρήματα του τύπου δεν έχουν υποβάλει έγγραφα για παρόμοιες εργασίες που έχουν γίνει προηγουμένως στο ίδιο οριακό ταμείο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου