Εγκρίνεται από την αλβανική βουλή το σχέδιο νόμου για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης

Εγκρίνεται από την αλβανική βουλή το σχέδιο νόμου για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης

Η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας της Αλβανικής Βουλής ενέκρινε το σχέδιο νόμου για τον έλεγχο της καλλιέργειας και επεξεργασίας κάνναβης και των υποπροϊόντων της για ιατρικούς και βιομηχανικούς σκοπούς.

Τα δενδρύλλια και οι σπόροι που θα χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό θα επισημαίνονται. Αυτό θα εξυπηρετήσει τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου για την παρακολούθηση και τη διαφοροποίηση τους από οποιαδήποτε άλλη παράνομη δραστηριότητα. Σε όλη τη χώρα, η έκταση για την καλλιέργεια κάνναβης για ιατρικούς και βιομηχανικούς σκοπούς δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 200 στρέμματα.

Ένα θερμοκήπιο δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 5 εκτάρια και μεγαλύτερο από 10 εκτάρια. Η άδεια θα εκδίδεται για 15 χρόνια χωρίς δικαίωμα μεταβίβασης ή εκποίησης αλλά με δικαίωμα ανανέωσης. Οι συνθήκες καλλιέργειας θα επανεκτιμώνται κάθε τρία χρόνια. Σύμφωνα με την υπουργό Υγείας, η νομιμοποίηση της κάνναβης για ιατρικούς και βιομηχανικούς σκοπούς έρχεται στη βουλή μετά την έγκριση του 61% των πολιτών σε δημόσια διαβούλευση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου