Η ΕΕ ζητά από την Αλβανία να συνάδουν με την Επιτροπή της Βενετίας οι τροπολογίες για την κατασκοπεία

Η ΕΕ ζητά από την Αλβανία να συνάδουν με την Επιτροπή της Βενετίας οι τροπολογίες για την κατασκοπεία

Στην Επιτροπή Νόμων συζητούνται δύο νομοσχέδια που προτείνει το Σοσιαλιστικό Κόμμα και σχετίζονται με τη διαφάνεια των προσώπων που ασκούν δημόσια καθήκοντα καθώς και τον νόμο για τα πολιτικά κόμματα, όπου θίγεται και το θέμα της απελευθέρωσης της αλβανικής πολιτικής από την κατασκοπεία (στα αλβανικά «despiunizim»).

Σχετικά με τις δύο αυτές πρωτοβουλίες, η πρώην πρέσβης της ΕΕ στα Τίρανα, Κριστιάνε Χόφμαν, πριν φύγει από την Αλβανία, έστειλε επιστολή στη Νομική Επιτροπή, όπου ζητά οι τροπολογίες να συνάδουν με τα κριτήρια που έχει καθορίσει η Επιτροπή της Βενετίας.

«Σε αυτό το πλαίσιο, θα ήθελα να προτείνω στην Επιτροπή Νομικών Θεμάτων, Δημόσιας Διοίκησης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να διασφαλίσει ότι οι τρέχουσες νομικές πρωτοβουλίες είναι πλήρως σύμφωνες με τις κύριες αρχές και κριτήρια που περιγράφονται από την Επιτροπή της Βενετίας στις προαναφερθείσες γνωμοδοτήσεις της και περιέχουν όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα», αναφέρει η επιστολή της πρέσβεως της Ε.Ε.


Για την επιστολή αντέδρασε και ο βουλευτής του δημοκρατικού κόμματος Gazment Bardhi, ο οποίος τόνισε την ανάγκη για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης να συνάδουν με το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου