Για εκδίκαση παραπέμπεται ο πρώην επικεφαλής Επιθεώρησης Προστασίας της Επικράτειας Αγίων Σαράντα

Για εκδίκαση παραπέμπεται ο πρώην επικεφαλής Επιθεώρησης Προστασίας της Επικράτειας Αγίων Σαράντα

Η Εισαγγελία των Αγίων Σαράντα παρέλαβε ως κατηγορούμενο και ζητά την εκδίκαση της δικογραφίας σε βάρος του πρώην προϊσταμένου της Εθνικής Επιθεώρησης Προστασίας της Επικράτειας (ΙΚΜΤ) Αγίων Σαράντα, Τζούλιαν Πρένι.

Οι αρχικές έρευνες για τον Πρένι διενεργήθηκαν από την SPAK για το ποινικό αδίκημα της «παθητικής διαφθοράς», αλλά επειδή το ποινικό αυτό αδίκημα δεν αποδεικνύεται και με βάση υποψίες διαπράχθηκε και άλλο αδίκημα της «κατάχρησης καθήκοντος», η δικογραφία μεταφέρθηκε στην Εισαγγελία Αγίων Σαράντα.

Από τα στοιχεία του δικαστικού συστήματος γίνεται γνωστό ότι ο εισαγγελέας ολοκλήρωσε τις έρευνες και απέστειλε τη δικογραφία στο δικαστήριο κατά του Πρένι, ο οποίος ηγήθηκε του ΙΚΜΤ Αγίων Σαράντα την περίοδο 2019-2020.

Η πρώτη ακροαματική διαδικασία για την παραπομπή της υπόθεσης σε δίκη, σύμφωνα με το δικαστικό σύστημα, έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα. Ο Πρένι κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας σε σχέση με αρκετές υποθέσεις κατασκευών χωρίς άδεια στην επικράτεια του Δήμου Αγίων Σαράντα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου