State Department: Οι χώρες των Δ. Βαλκανίων πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις δημοσιονομικής διαφάνειας

State Department: Οι χώρες των Δ. Βαλκανίων πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις δημοσιονομικής διαφάνειας

Στη νέα έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, που περιλαμβάνουν την Αλβανία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, το Κοσσυφοπέδιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τη Βόρεια Μακεδονία κατατάσσονται μεταξύ των χωρών που πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις δημοσιονομικής διαφάνειας.

Η έκθεση αναφέρει ότι από τις 140 χώρες που αξιολογήθηκαν, οι 72 πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις δημοσιονομικής διαφάνειας. Από αυτές που δεν τις πληρούν, αναφέρει η έκθεση, 25 έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο προς την εκπλήρωση αυτών των απαιτήσεων.

«Η δημοσιονομική διαφάνεια είναι βασικό στοιχείο της αποτελεσματικής διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών και συμβάλλει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης στην αγορά», αναφέρει η έκθεση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, που δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουνίου.

«Οι ελάχιστες απαιτήσεις της δημοσιονομικής διαφάνειας περιλαμβάνουν την κατοχή δημοσιονομικών εγγράφων που είναι διαθέσιμα στο κοινό, ουσιαστικά πλήρη και γενικά αξιόπιστα», αναφέρει επίσης η έκθεση. Η έκθεση καλύπτει την περίοδο από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Η αξιολόγηση έλαβε υπόψη πληροφορίες από πρεσβείες και προξενεία των ΗΠΑ, από διεθνείς οργανισμούς και από οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου