79 νεκροί: ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου

79 νεκροί: ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου

Στους 79 έχουν φτάσει οι νεκροί στην ασύλληπτη τραγωδία με το ναυάγιο στην Πύλο, ενώ την ίδια ώρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας τα πρώτα πλάνα από την επιχείρηση διάσωσης.

Τουλάχιστον 79 σοροί μεταναστών έχουν ανασυρθεί έως αυτή τη στιγμή από τη βύθιση αλιευτικού σκάφους νοτιοδυτικά της Πύλου, στο οποίο επέβαινε άγνωστος μέχρι στιγμής αριθμός επιβαινόντων.

Το σκάφος είχε αναχωρήσει από το Τομπρούκ της Αιγύπτου και βυθίστηκε σε διεθνή ύδατα, στα ανοιχτά της Πελοποννήσου.

Βίντεο με τις ενέργειες για τη διάσωση των 104 επιζώντων από το ναυάγιο με τη συνδρομή Super Puma ήρθαν στη δημοσιότητα, ενώ την ίδια ώρα οι διασωθέντες μίλησαν για τις ανατριχιαστικές στιγμές που έζησαν.

Το υπ. Άμυνας δημοσιοποίησε τo βίντεο με πλάνα του Super Puma της Πoλεμικής Αεροπορίας στην επιχείρηση διάσωσης των μετασταστών του ναυαγίου στην Πύλο. Όλα τα μέσα έχουν διατεθεί κατόπιν εντολής του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου και η φρεγάτα "Κανάρης" ανέλαβε on-scene coordinator από τη στιγμή που έφτασε στον τόπο του ναυαγίου.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, σύμφωνα με πληροφορίες από επιζώντες, στη συντριπτική τους πλειονότητα άνδρες, γυναίκες και παιδιά που βρίσκονταν στο σκάφος ήταν κλεισμένα μέσα στα αμπάρια την ώρα που βυθίζονταν!

Κατά τις πληροφορίες της ΕΡΤ, οι διασωθέντες αναφέρουν ότι στο πλοίο ήταν 500 με 700 άτομα, ενώ την ίδια ώρα τρομάζει και η ενημέρωση που έκανε ο κλαδάρχης υποναύαρχος του Λιμενικού Τρύφωνας Κοντιζάς για το μέγεθος της τραγωδίας.

Οι φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί φαίνεται πως θα επιβεβαιωθούν, ενώ η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου τόνισε πως ίσως δεν μάθουμε ποτέ τον αριθμό των θυμάτων.

Από τους 104 διασωθέντες, οι 26 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας με ελαφρά τραύματα ή υποθερμία, όλοι άνδρες, νέοι και μεσήλικες. Εβδομήντα οκτώ άτομα βρίσκονται σε χώρους του Λιμενικού και αύριο (15/6) θα μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας στη Μαλακάσα.

Οι δεκάδες σοροί που έχουν εντοπιστεί είναι σε σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού και αναμένεται να μεταφερθούν για ιατροδικαστική εξέταση στην Κόρινθο.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου