Στο Συνταγματικό Δικαστήριο η υπόθεση "Durres Yachts and Marina" και αυτή του πάρκου στο Βουθρωτό

Στο Συνταγματικό Δικαστήριο η υπόθεση "Durres Yachts and Marina" και αυτή του πάρκου στο Βουθρωτό

Το Συνταγματικό Δικαστήριο εξέτασε σήμερα την αγωγή 28 βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος που ζητούν την ακύρωση της συμφωνίας για το Λιμάνι του Δυρραχίου, "Durres Yachts and Marina".

Η μήνυση κατατέθηκε τον Νοέμβριο του 2022. Σύμφωνα με τους καταγγέλοντες, το έργο για το νέο Λιμάνι του Δυρραχίου είναι μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις διαφθοράς και ληστείας του δημόσιου πλούτου για τα συμφέροντα των κυβερνώντων. Η συνεδρίαση διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και δεν παρέστη κανένας από τους διαδίκους καθώς η εξέταση έγινε αρχικά μόνο με βάση τα έγγραφα και τις πράξεις που κατατέθηκαν για την υπόθεση.

Στις 9 Οκτωβρίου 2022, η Αλβανική Βουλή ψήφισε την εισαγωγή του σχεδίου νόμου με ταχεία διαδικασία και στις 24 Νοεμβρίου, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση, ψηφίστηκε με 74 ψήφους υπέρ και 35 κατά. Αύριο θα εξετάσει το Συνταγματικό Δικαστήριο την αγωγή που κατέθεσε το Δημοκρατικό Κόμμα για το πάρκο του Βουθρωτού.

...

Καταγγελία για εταιρεία μέτοχο στην επένδυση των 2 δισ. ευρώ του Durrës Yachts & Marina

Η δημόσια εταιρεία Albanian Seaport Development, εταίρος στο έργο των 2 δισ. ευρώ του Durrës Yachts & Marina, βρίσκεται στην Επιτροπή Δημοσίων Συμβάσεων τις τελευταίες ημέρες μετά από καταγγελία γ...
...

Το αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το «ξεπούλημα» του Βουθρωτού

Το αλβανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το σχέδιο νόμου για τη διαχείριση του Βουθρωτού μέσω ενός ιδρύματος που δημιουργήθηκε μέσω εταιρικής σχέσης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και του Αλβανοαμερικανικού...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου