Καταγγελία για εταιρεία μέτοχο στην επένδυση των 2 δισ. ευρώ του Durrës Yachts & Marina

Καταγγελία για εταιρεία μέτοχο στην επένδυση των 2 δισ. ευρώ του Durrës Yachts & Marina

Η δημόσια εταιρεία Albanian Seaport Development, εταίρος στο έργο των 2 δισ. ευρώ του Durrës Yachts & Marina, βρίσκεται στην Επιτροπή Δημοσίων Συμβάσεων τις τελευταίες ημέρες μετά από καταγγελία για διαδικασία προμήθειας από οικονομικό φορέα.

Στην καταχώριση που έγινε στον ιστότοπο της Επιτροπής, διευκρινίζεται ότι ο διαγωνισμός αφορά την αγορά πληροφοριακού/ηλεκτρονικού εξοπλισμού κεφαλαίου 5,2 εκατ. λεκ.

Ο καταγγέλλων επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι τα κριτήρια που ορίζονται στη διαδικασία σε ορισμένες περιπτώσεις δεν ταιριάζουν και πρέπει να διορθωθούν και σε άλλες είναι υπερβολικά. Έτσι, πρώτα ο φορέας εκμετάλλευσης ζήτησε να διορθωθεί το κριτήριο για την εξουσιοδότηση του κατασκευαστή, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο είναι ασυμβίβαστο και δημιουργεί σύγχυση στους χειριστές.

Ένα άλλο κριτήριο που σχετίζεται με τους εργαζόμενους της εταιρείας με αναλυτικές προδιαγραφές θεωρείται αβάσιμο και υπερβολικό αφού σε αυτή την περίπτωση ζητείται η αγορά εξοπλισμού και όχι συμβουλευτική.

Τα μέρη έχουν ιδρύσει μια κοινή εταιρεία (33% μέσω της Albanian Seaports Development Company) και δύο εταιρείες από τα Ηνωμένα Εμιράτα (Eagle Hills Real Estate Development, sh.a., και Nshmi Development L.L.C., με 67% μαζί).

Το αλβανικό κράτος έχει συνάψει αυτή τη συμφωνία με τη συνεισφορά του σε γη. Τον Μάρτιο του 2023, 281 ακίνητα μεταβιβάστηκαν στη διοίκηση της εταιρείας Albanian Seaport Development για την ανάπτυξη αυτής της στρατηγικής επένδυσης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου