Διαγωνισμός ανακατασκευής νοσοκομείου στην Αλβανία με 30 εκατ. ευρώ για σοβάτισμα και βάψιμο

Διαγωνισμός ανακατασκευής νοσοκομείου στην Αλβανία με 30 εκατ. ευρώ για σοβάτισμα και βάψιμο

Ο δήμαρχος της πόλης Diber ξεκίνησε τη νέα θητεία του επικυρώνοντας έργα που είχε αφήσει στη μέση... Στις 19 Απριλίου του τρέχοντος έτους, άνοιξε το διαγωνισμό με αντικείμενο «Ανακατασκευή του Περιφερειακού Νοσοκομείου Dibër Rrahim Xhika». Και πρόκειται για ένα μεγάλο ποσό 3,2 δισ.λεκ (30 εκατ. ευρώ), αν αναλογιστούμε ότι θα γίνει μόνο σοβάτισμα και βάψιμο. Η προθεσμία για την υποβολή των προσφορών ήταν στις 4 Μαΐου και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ο Spahiu εξέταζε ποιος ήταν ο πιο υποστηρικτικός στην εκστρατεία, να του κάνει δώρο αυτόν τον διαγωνισμό, κάτι που κατάφερε εταιρεία η «Ndergjoni shpk». Στο υπογεγραμμένο έγγραφο της 6ης Ιουνίου βλέπουμε ότι η σύμβαση έγινε δωρεά και δεν κερδήθηκε σύμφωνα με τον κανονισμό. Για την προμήθεια, 6 εταιρείες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και υπέβαλαν τις προσφορές τους, αλλά 5 από αυτές έχουν αποκλειστεί από τον διαγωνισμό σε πρώτη φάση.

Έτσι, στον διαγωνισμό παρέμεινε μόνο η εταιρεία «Ndregjoni» shpk. Για το έργο αυτό ζήτησε 3,1 δισ. λεκ, που είναι το 99% του οριακού ταμείου. Επίσης, πρέπει να τονίσουμε ότι άλλη εταιρεία κατέθεσε προσφορά ύψους 2,9 δισ. λεκ.
Ωστόσο, αυτά τα δύο σημαντικά σημεία δεν τράβηξαν την προσοχή του δημάρχου, γιατί προεκλογικά το έργο αυτό σχεδιάστηκε περισσότερο για προσωπικά οφέλη παρά για επενδύσεις στις υποδομές του νοσοκομείου. Παρά την παραβίαση αυτών των κριτηρίων, η Ndergjoni υπέγραψε για την ανάληψη του έργου χωρίς τη διεξαγωγή κάποιου διαγωνισμού.

Η εταιρεία Ndergjoni δεν είναι άγνωστη στον χώρο των υποθέσεων με τους διαγωνισμούς. Ωστόσο, το μεγαλύτερο δώρο που έχει λάβει από την κυβέρνηση είναι το επενδυτικό έργο «Marina di Valona». Τον Οκτώβριο του 2021 έλαβε την ιδιότητα του στρατηγικού επενδυτή και μαζί με πολλές άλλες εταιρείες απέκτησε έκταση μόνο με 1 ευρώ στο Λιμάνι της Αυλώνας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου