6000 ευρώ έκλεψαν Αλβανοί διασώστες - μαϊμού από ζεύγος ηλικιωμένων πληγέντων από τις πλημμύρες στην Ιταλία

6000 ευρώ έκλεψαν Αλβανοί διασώστες - μαϊμού από ζεύγος ηλικιωμένων πληγέντων από τις πλημμύρες στην Ιταλία

Τα νερά αρχίζουν να υποχωρούν στην Emilia Romagna. Μετά τις συγκινητικές σκηνές, που τις τελευταίες μέρες δείχνουν χιλιάδες εθελοντές να απομακρύνουν τη λάσπη, να σώζουν ηλικιωμένους και να ορθοποδούν ζωές, δυστυχώς έρχονται τα πρώτα νέα για τις επαίσχυντες πράξεις που διαπράχθηκαν κατά των πιο ευάλωτων. Σε βάρος αυτών που μέσα σε λίγες ώρες βρέθηκαν σε έναν κόσμο που δεν είναι πλέον καθημερινός, αλλά άγνωστος και τρομακτικός.

Στην περιοχή της Ραβέννας, στο Fornaces, συνελήφθησαν δύο Αλβανοί με την κατηγορία της ληστείας. Και οι δύο εκμεταλλεύτηκαν την τραγική κατάσταση ενός ηλικιωμένου ζευγαριού και με τη δικαιολογία να καθαρίσουν τις λάσπες που είχαν περικυκλώσει το σπίτι τους, έκλεψαν περίπου 6 χιλιάδες ευρώ, το ποσό των οποίων βρέθηκε από την αστυνομία.

Οι δύο άγνωστοι είχαν προσφερθεί να βοηθήσουν το ζευγάρι των συνταξιούχων, εκμεταλλευόμενοι την ελπίδα τους, παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους ως ανιδιοτελείς νέους έτοιμους να υπηρετήσουν τον συνάνθρωπο. Αφού καθάρισαν το ισόγειο και τον κήπο, οι δυο τους αποχαιρέτησαν το ζευγάρι και αποχώρησαν. Όταν οι δύο «σωτήρες» είχαν εξαφανιστεί πλέον, οι ηλικιωμένοι ανακάλυψαν πως από το σπίτι τους, περικυκλωμένο από λάσπες για μέρες, έλειπαν περίπου 6 χιλιάδες ευρώ οικονομίες. Αμέσως έκαναν καταγγελία και επενέβη η αστυνομία, η οποία μέσα σε λίγες ώρες συνέλαβε τους δύο μαμούθ εθελοντές. Ευτυχώς, τα 6.000 ευρώ βρέθηκαν και δόθηκαν στους ιδιοκτήτες, ενώ οι δύο αλλοδαποί τέθηκαν στη διάθεση της Δικαστικής Αρχής της Ραβέννας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου