Αλβανοί κρατούμενοι πληρώνονται από τη βρετανική κυβέρνηση 1500 λίρες για να επιστρέψουν στην Αλβανία

Αλβανοί κρατούμενοι πληρώνονται από τη βρετανική κυβέρνηση 1500 λίρες για να επιστρέψουν στην Αλβανία

Σε ορισμένους κρατούμενους στη Μεγάλη Βρετανία προσφέρθηκαν 1.500 λίρες για να γυρίσουν πίσω στην Αλβανία, σύμφωνα με το BBC και κάποιοι σχεδιάζουν να επιστρέψουν ως ευκαιρία να δραπετεύσουν από τη φυλακή, καθώς στην Αλβανία δεν αναγκάζονται να επιστρέψουν στις φυλακές.

Οι αλβανικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι οι περισσότεροι από τους υπηκόους τους που επέστρεψαν πίσω από τη Μεγάλη Βρετανία φέτος είχαν καταδικαστεί για εγκλήματα εκεί.

Κάθε εβδομάδα, ένα μικρό πλήθος συγκεντρώνεται στον συρματόπλεγμα που βρίσκεται στο πίσω μέρος του αεροδρομίου των Τιράνων της Αλβανίας.

Οι πτήσεις απέλασης προς την Αλβανία έχουν αυξηθεί από τότε που η χώρα υπέγραψε κοινή συμφωνία συνεργασίας με το Ηνωμένο Βασίλειο τον περασμένο Δεκέμβριο για την «καταστολή και αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης».

Το Υπουργείο Εσωτερικών της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει ότι περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχουν επιστρέψει από τότε: περίπου οι μισοί από αυτούς οικειοθελώς, οι υπόλοιποι ένας συνδυασμός αποτυχημένων αιτούντων άσυλο και αλλοδαπών παραβατών.

Σε ορισμένους είχαν προσφερθεί χρήματα σε αντάλλαγμα να συμφωνήσουν στην απέλαση και αφέθηκαν ελεύθεροι από τη φυλακή πριν εκτίσουν τις ελάχιστες ποινές τους βάσει ενός υπάρχοντος συστήματος που χρησιμοποιείται για αλλοδαπούς παραβάτες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου