Πρόστιμα σε 5 Υπουργεία για την κοινοποίηση πολιτικού περιεχομένου του Σοσιαλιστικού Κόμματος στα social media

Πρόστιμα σε 5 Υπουργεία για την κοινοποίηση πολιτικού περιεχομένου του Σοσιαλιστικού Κόμματος στα social media

Τα εν λόγω υπουργεία καταγγέλθηκαν από τον Συνασπισμό για Μεταρρυθμίσεις, Ένταξη και Ενοποιημένους Θεσμούς (KRIIK) ότι χρησιμοποίησαν τις επίσημες σελίδες τους στο Facebook για την κοινοποίηση πολιτικού περιεχομένου του Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Κυρώσεων (KAS), επιβλήθηκε πρόστιμο 2.500 λεκ (23 ευρώ) στη Ledina Agalli, Γενική Γραμματέα στο Υπουργείο Τουρισμού, Zerina Bruci από το Υπουργείο Πολιτισμού, Ismail Shehu από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Joana Duro από το Υπουργείο Υγείας και Risena Xhaja από το Υπουργείο Οικονομικών και Οικονομίας.

Η κεντρική εκλογική επιτροπή διαπίστωσε ότι στις σελίδες αυτών των υπουργείων υπήρχαν αναρτήσεις που συνοδεύονταν από hashtags με εκλογικά συνθήματα του Σοσιαλιστικού Κόμματος, «Δεν υπάρχει χρόνος για ξεκούραση» και «Η Αλβανία είναι το μέλλον μας».

Ο KRIIK κατήγγειλε επίσης 10 υπουργούς για τον ίδιο λόγο, αλλά ο Επίτροπος Ilirian Celibashi, δεν τους συμπεριέλαβε στη διοικητική έρευνα, αποκαλώντας τις προσωπικές τους σελίδες.

Επίσης, η ΚΑS αποδέχτηκε το αίτημα του Επιτρόπου Celibashi και επέβαλε πρόστιμο 100.000 λεκ (907 ευρώ) στον Rakip Suli, δήμαρχος και υποψήφιος του δήμου Kamëz, για τους ίδιους λόγους που προαναφέρθηκαν.

Ο Celibashi εξέδωσε εντολή να διαγραφούν όλες οι αναρτήσεις με πολιτικό περιεχόμενο από τις σελίδες στο Facebook όλων των κεντρικών και τοπικών φορέων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου