Φόρουμ Δελφών: Συνομιλία Κούρτι - Δένδια για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο

Φόρουμ Δελφών: Συνομιλία Κούρτι - Δένδια για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο

Τη δεύτερη ημέρα στο Οικονομικό Φόρουμ στους Δελφούς, ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Albin Kurti συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Δένδια.

Οι διμερείς σχέσεις μεταξύ Κοσόβου και Ελλάδας και οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να προωθηθούν περαιτέρω, ιδίως στον οικονομικό τομέα, καθώς οι εμπορικές ανταλλαγές και οι ξένες επενδύσεις έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με το κυβερνητικό ανακοινωθέν, ήταν κεντρικό μέρος της συνάντησης.

Ο πρωθυπουργός Κούρτι ευχαρίστησε τον υπουργό Δένδια και την Ελλάδας για τη συνεχή υποστήριξη στο Κοσσυφοπέδιο στις διαδικασίες ένταξης.

«Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης οι τελευταίες εξελίξεις στη χώρα, τα αποτελέσματα και η σημασία της διεξαγωγής εκλογών στους τέσσερις βόρειους δήμους του Κοσσυφοπεδίου την Κυριακή της περασμένης εβδομάδας, η ανάγκη για πλήρη, χωρίς καθυστέρηση και άνευ όρων εφαρμογή της Βασικής Συμφωνίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κούρτι με τον υπουργό Δένδια ήταν η δέκατη μέσα σε δύο χρόνια. Τον περασμένο μήνα, ο Έλληνας Υπουργός επισκέφθηκε το Κόσοβο. Ήταν η έκτη επίσημη επίσκεψή του στο Κοσσυφοπέδιο.

Κατά την αποδοχή της αίτησης του Κοσσυφοπεδίου για το Συμβούλιο της Ευρώπης, η Ελλάδα επέλεξε να απέχει, αλλά ο Σέρβος πρόεδρος Βούτσιτς δήλωσε μια μέρα αργότερα ότι «όποιος απείχε στην πραγματικότητα ψήφισε υπέρ».

Επίσης, πρόσφατα, βοσνιακές εφημερίδες ανέφεραν ότι στο Βελιγράδι υποψιάζονται ότι η Ελλάδα κινείται προς την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου