Ακόμη μια αναβολή στη δίκη των αποτεφρωτηρίων

Ακόμη μια αναβολή στη δίκη των αποτεφρωτηρίων

Αιτία η μη επίσημη ειδοποίηση της κατηγορουμένης Jonida Zeqo, η οποία ήταν μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης Προσφορών, και παράλληλα βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό.

Σε απάντηση που υποβλήθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (GJKKO), η αστυνομία δεν κατάφερε να βρει τη διεύθυνσή της για να την ενημερώσει για την έναρξη της υποκείμενης διαδικασίας.

Για το λόγο αυτό, το Δικαστήριο αποσύρθηκε στο Συμβουλευτικό Τμήμα για να εκφράσει μια ενδιάμεση λήψη απόφασης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Saimir Visha επέμεινε ότι υπάρχει ολίσθημα στη διεύθυνση, επομένως πρέπει να διορθωθεί για να ειδοποιηθεί.

Οι εισαγγελείς της υπόθεσης Klodian Braho και Arben Kraja ζήτησαν την αναβολή της ακροαματικής διαδικασίας για την επίσημη ειδοποίηση της Zeqo και την αναστολή των προθεσμιών κράτησης για τους συλληφθέντες.

Αυτή είναι η δεύτερη βασική ακρόαση που αναβάλλεται, αφού η προηγούμενη ακρόαση στο Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος για το αποτεφρωτήριο του Ελμπασάν δεν έγινε, λόγω έλλειψης δικηγόρων.

Στη σύγκλητο δεν ήταν παρόντες η δικηγόρος της Etleva Kondi και η δικηγόρος της εταιρείας «Albtek Energi shpk».

Στη διαδικασία, 10 πρώην αξιωματούχοι και δύο εταιρείες κατηγορούνται για διαφθορά, κατάχρηση εξουσίας και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Λευτέρ Κόκα, ο οποίος ουσιαστικά δεν κατηγορείται μόνο για τον αποτεφρωτήρα του Ελμπασάν, αλλά και για τον αποτεφρωτήρα του Φίερι.

Επίσης, υπό έρευνα βρίσκεται και ο πρώην Γενικός Γραμματέας στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Alqi Blako.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου