Αβεβαιότητα για τους πολίτες στην Αλβανία με τον νέο δικαστικό χάρτη

Αβεβαιότητα για τους πολίτες στην Αλβανία με τον νέο δικαστικό χάρτη

Ο νέος δικαστικός χάρτης έχει δημιουργήσει νομική αβεβαιότητα για πολλούς πολίτες που περίμεναν εδώ και χρόνια την εξέταση των δικαστικών τους υποθέσεων.

Την ανησυχία αυτή εξέφρασε η επικεφαλής της Αλβανικής Επιτροπής του Ελσίνκι, Erida Skëndaj, σε ανάλυση για τον νέο δικαστικό χάρτη που τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Φεβρουαρίου.

«Η έλλειψη σωστής στρατηγικής έχει δημιουργήσει νομική αβεβαιότητα και εύλογη ανησυχία σε χιλιάδες πολίτες για τις υποθέσεις τους που συνεχίζουν να παραμένουν σε εκκρεμότητα εν αναμονή της δίκης».

Η Skendaj είπε ότι η σύνταξη του χάρτη και η εφαρμογή του ήταν μια κλειστή διαδικασία όπου δεν συμμετείχαν οι οργανώσεις που ασχολούνται με το δικαστικό σύστημα.

Τόνισε επίσης τα προβλήματα που σχετίζονται με τις μεταθέσεις δικαστών και τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού των δικαστηρίων που συγχωνεύτηκαν με τον νέο δικαστικό χάρτη.

Το Εφετείο των Τιράνων, το μοναδικό στη χώρα σύμφωνα με τον νέο χάρτη, ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από λίγες ημέρες με ένα μεγάλο απόθεμα 32 χιλιάδων φακέλων που περιμένουν να εξεταστούν.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου