Συνάντηση του επικεφαλής της Α.Σ.Α με τον πρόεδρο της ΟΚΟΕ στην Περιφέρεια Αττικής

Συνάντηση του επικεφαλής της Α.Σ.Α με τον πρόεδρο της ΟΚΟΕ στην Περιφέρεια Αττικής

νΣυνάντηση γνωριμίας του επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» και αρμόδιου Περιφερειακού Συμβούλου για τα ζητήματα των Βορειοηπειρωτών στην Περιφέρεια Αττικής κ. Ανδρέα Κούρτη, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΚΟΕ), κ. Γιώργο Συλλούρη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 στα γραφεία της παράταξης στην Περιφέρεια Αττικής.

Ήταν μια εθιμοτυπική επίσκεψη γνωριμίας στη διάρκεια της οποίας υπήρξε ενημέρωση για τα θέματα ενδιαφέροντος και τις προτεραιότητες της παράταξης. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν η συνεργάτης του Περιφερειάρχη Αττικής και υπεύθυνη για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, κα. Αμαλία Ρόντου και οι δημοσιογράφοι κα. Άννα Τσίμου και κα. Ελένη Καραθάνου.

Ανοίγοντας τη συζήτηση, ο επικεφαλής της παράταξης, ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΟΚΟΕ, κ. Συλλούρη για την συνάντηση, τον συνεχάρη για τον πολύχρονη δράση και συμβολή του στον αγώνα του κυπριακού λαού για απελευθέρωση και την προάσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς και για τις σημαντικές προσπάθειές του για την περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη των αδελφικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Κατά την συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε «σε πνεύμα συνεργασίας», αναπτύχτηκε συζήτηση αναφορικά με την συνολική δράση και το έργο της παράταξης στην Περιφέρεια Αττικής ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που δρομολογεί να πραγματοποιήσει η παράταξη για την ανάδειξη, διάσωση, διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Βορείου Ηπείρου. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος, κ. Συλλούρης, άκουσε με ενδιαφέρον τις ιδέες και τις προτάσεις και ευχαρίστησε τον επικεφαλής της παράταξης για την πρόσκληση. Παράλληλα αναφέρθηκε στους κεντρικούς στόχους της πολιτικής που ασκείται από την ομοσπονδία, όπως, ο συντονισμός των δραστηριοτήτων των Κυπριακών Οργανώσεων-μελών, η μελέτη και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα καθώς και η ανάπτυξη στενών δεσμών συνεργασίας, αλληλεγγύης και συντονισμού μεταξύ των μελών, αφενός και, αφετέρου, μεταξύ της Ομοσπονδίας και παρεμφερών Οργανώσεων Κυπρίων Αποδήμων άλλων χωρών, καθώς και με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αποδήμων Κυπρίων.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, πραγματοποιήθηκε μια γόνιμη και παραγωγική ανταλλαγή απόψεων και τέθηκαν οι βάσεις για αγαστή συνεργασία, ώστε από κοινού να προωθήσουν θέματα που αφορούν τη διαφύλαξη της εθνικής ταυτότητας και τη διάσωση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και του Ελληνισμού της Κύπρου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο επικεφαλής της ΑΣΑ ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο της ΟΚΟΕ ευχόμενος αγαστή και στενή συνεργασία και συχνή επικοινωνία στο μέλλον. 

Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική

×
Subscribe

Οκτώ αστυνομικοί της RENEA εκπαιδεύτηκαν από την Ε...
Σύσταση ερευνητικής επιτροπής απαιτεί η αντιπολίτε...

Σχετικά άρθρα