Διαμαρτυρία κατοίκων στα Τίρανα για απαλλοτρίωση της γης τους λόγω οδικών έργων

Διαμαρτυρία κατοίκων στα Τίρανα για απαλλοτρίωση της γης τους λόγω οδικών έργων

Κάτοικοι της περιοχής Bërxulla προέβησαν σε διαμαρτυρία σήμερα το πρωί της Κυριακής για τον οδικό άξονα Thumanë-Kashar, ενώ επενέβη και η αστυνομία.

Όπως μαθαίνεται, οι κάτοικοι δεν συμφωνούν με το έργο οδοποιίας της κυβέρνησης, καθώς το σχέδιο αυτό πλήττει και τα σπίτια τους.

Αυτό έχει προκαλέσει μεγάλο αριθμό από αυτούς να είναι έξαλλοι ακόμη και εναντίον της αστυνομίας, καλώντας τους να μην τους αγγίζουν.

Οι κάτοικοι θέλουν άλλη τιμή και όχι του παραχωρησιούχου που αποτιμά το τετραγωνικό περίπου στα 440 λεκ, ενώ σύμφωνα με τους κατοίκους το οικόπεδο αποτιμάται στα 50 ευρώ περίπου το τετραγωνικό μέτρο.

«Η Αλβανική Οδική Αρχή (ARRSH) να κάνει αιτήματα στην υποθήκη για την αξία των ακινήτων. Το οικόπεδο εδώ πουλήθηκε με συμβολαιογραφική πράξη, το 2022 πουλήθηκαν 229 χιλιάδες ευρώ, 50 ευρώ το μέτρο, πού βρήκε η Μπερμπέρη 4 ευρώ το μέτρο γης; Ή παίρνουν το μισθό τους για το τίποτα και δεν κάνουν καμία δουλειά.Έχουμε τους δικούς μας νόμους, είμαστε αυτόχθονες, δεν γλυτώνουμε τη γη για τα συμφέροντα των ολιγαρχικών, θα την υπερασπιστούμε με αίμα.

Ο δρόμος αυτός θα ασφαλτοστρωθεί χωρίς να ξεκινήσουν οι εργασίες. Θα γίνει σαν το κάστρο της Σκόδρας. Εδώ γίνεται έγκλημα, η εταιρεία έχει αναπτύξει το 70% των έργων και το έργο αλλάζει όσο συχνά θέλει η εταιρεία. Δεν θα υποχωρήσουμε! Θα λάβουμε ακραία μέτρα, να είστε πεπεισμένοι. Αν δεν καθίσουν σε διαπραγματεύσεις μαζί μας, δεν θα είναι εύκολο», είπε ένας από τους κατοίκους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου