Σέρβος ΥΠΕΞ: Η Ένωση Σερβικών Δήμων είναι η κορωνίδα των διαπραγματεύσεων με το Κόσοβο

Σέρβος ΥΠΕΞ: Η Ένωση Σερβικών Δήμων είναι η κορωνίδα των διαπραγματεύσεων με το Κόσοβο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε ότι η Ένωση Σερβικών Δήμων παραμένει το κύριο σημείο όλων των συμφωνιών μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ένωση θα πρέπει να συγκροτηθεί σύμφωνα με τις συμφωνημένες αρχές, με τη στήριξη των υπογραφών των τριών κομμάτων.

«Στη συμφωνία των Βρυξελλών του 2013 γράφεται ξεκάθαρα τι είναι η AKS, ρυθμίζεται ακόμη πιο αναλυτικά στη συμφωνία του 2015 και την έχουμε υπογράψει γιατί είναι καλό για την κοινότητά μας στο Κοσσυφοπέδιο», είπε ο Ντάτσιτς στο «Politika».

Λέει ότι η συμφωνία δεν είναι ιδανική, αλλά είναι το μέγιστο που μπορεί να πετύχει η Σερβία προς αυτή την κατεύθυνση.

«Η συμφωνία δεν είναι ιδανική, αλλά στις συνθήκες που τη διαπραγματευτήκαμε, είναι το μέγιστο που μπορούμε να πετύχουμε. Πρόκειται για συμφωνίες που τοποθετούν όλους τους μοχλούς διαχείρισης στα χέρια του πληθυσμού μας, από την οικονομία, την ανάπτυξη, την εκπαίδευση, την υγεία, την ασφάλεια και την αστυνομία», πρόσθεσε ο Ντάτσιτς.

Είπε ότι αυτές οι συμφωνίες αποτελούν την κορωνίδα της συμμετοχής της Σερβίας στον διάλογο με τη μεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπήρξε ποτέ λόγος να μην εφαρμοστεί η συμφωνία για τον Σύνδεσμο.

«Η AKS (Ένωση) παραμένει το κύριο σημείο όλων των συμφωνιών μας για το Κοσσυφοπέδιο», τόνισε ο Ντάτσιτς.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου