Πώς οι βαρόνοι των καρτέλ στο Ηνωμένο Βασίλειο «εκπαιδεύουν» Αλβανικές συμμορίες για διακίνηση κοκαΐνης

Πώς οι βαρόνοι των καρτέλ στο Ηνωμένο Βασίλειο «εκπαιδεύουν» Αλβανικές συμμορίες για διακίνηση κοκαΐνης

Οι βαρόνοι των ναρκωτικών των καρτέλ εκπαιδεύουν Αλβανούς γκάνγκστερ για να γεμίσουν το Ηνωμένο Βασίλειο με κοκαΐνη και έχουν δημιουργήσει «κρίσιμους» μυστικούς δεσμούς, όπως αποκάλυψε ένας ειδικός.

Αλβανικά πληρώματα κυβερνούν τον υπόκοσμο των ναρκωτικών στο Ηνωμένο Βασίλειο από το Λονδίνο και το Μάντσεστερ μέχρι τη Σκωτία - αλλά έμαθαν τα βάναυσα κόλπα του εμπορίου αφού πέταξαν στη Λατινική Αμερική πριν από περισσότερο από μια δεκαετία.

Στην Αγγλία δημιούργησαν ένα μυστικό δίκτυο - στέλνοντας τους δικούς τους "μεσάζοντες" για να ζήσουν μόνιμα στην Λατινική Αμερική και να διατηρήσουν τη ροή της κοκαΐνης, αποκάλυψε ένας ειδικός.

Χρόνια μετά το πρώτο πάτημα στο Μεξικό και την Κολομβία, οι συμμορίες χρησιμοποιούν τις επαφές τους για να μιμηθούν τη μακρά επιτυχία της ιταλικής μαφίας.

Η Βρετανία έχει γίνει μια τόσο προσοδοφόρα αγορά κοκαΐνης που οι «ελεύθεροι επαγγελματίες» στη Λατινική Αμερική βρίσκονται σε αιματηρό ανταγωνισμό για να διαμεσολαβήσουν συμφωνίες μεταξύ των καρτέλ και των βρετανικών συμμοριών.

Ένας ειδικός σε συμμορίες ναρκωτικών είπε στη The Sun: «Η σχέση τους είναι επιτυχημένη. Παρά τους φόνους, ήταν πολύ επιτυχημένη.

«Το γεγονός ότι βλέπουμε πολλές αποστολές να φτάνουν στην Ευρώπη, τις οποίες έχουν ελέγξει οι Αλβανοί, δείχνει ότι είναι σε λειτουργία.

«Είναι μια σταθερή και καλά εδραιωμένη σύνδεση μεταξύ των Αλβανών και των καρτέλ».

Αλλά ενώ οι τσέπες τους φουσκώνουν από μετρητά - οι αιματηρές μάχες των συμμοριών έχουν ξεχυθεί στους δρόμους του Λονδίνου.

Την περασμένη εβδομάδα δύο παιδιά πυροβολήθηκαν σε μια τρομακτική επίθεση με κυνηγετικό όπλο σε μια κηδεία κοντά στο σταθμό Euston στο κεντρικό Λονδίνο.

Οι πενθούντες έξω από την εκκλησία, αποδίδοντας φόρο τιμής στην Κολομβιανή Φρέσια Καλντερόν, 50 ετών, και στην κόρη της Σάρα Σάντσες, 20 ετών, ούρλιαξαν τρομοκρατημένοι καθώς ο ένοπλος άνοιξε πυρ από ένα μαύρο Toyota, τραυματίζοντας τέσσερις γυναίκες και δύο παιδιά.

Η επίθεση συνδέθηκε αργότερα με κολομβιανά καρτέλ ναρκωτικών, αφού αποκαλύφθηκε ότι η Φρέσια κάποτε ήταν παντρεμένη με ένα καταδικασθέν μέλος μιας συμμορίας.

Ο πρώην σύζυγός της, Carlos Arturo Sanchez- Coronado φυλακίστηκε το 2009 επειδή βοήθησε μια βρετανική συμμορία να ξεπλύνει χρήματα για το κολομβιανό καρτέλ της Notre Valley.

Ο ειδικός των συμμοριών είπε ότι η αλβανική παρουσία στη Λατινική Αμερική ξεκίνησε όταν μετανάστευσαν στην Ιταλία μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος τη δεκαετία του 1990.

Εκεί έμαθαν πώς οι Ιταλοί είχαν ισχυρούς δεσμούς με τα καρτέλ ναρκωτικών, πριν μετακομίσουν στη Λατινική Αμερική στα τέλη της δεκαετίας του 2000 για να δημιουργήσουν τις δικές τους.

Κάνουν συμφωνίες μεταξύ των συμμοριών και των καρτέλ, συμπεριλαμβανομένων των ποσοτήτων και του κόστους, και οργανώνουν τη μεταφορά των ναρκωτικών στην Ευρώπη.

Ο ειδικός είπε ότι μόλις δημιουργήθηκε αυτό το δίκτυο προμηθευτών, οι αλβανικές συμμορίες στη Βρετανία και την υπόλοιπη Ευρώπη μπόρεσαν να ελέγξουν την αγορά, να πουλήσουν φθηνότερα και να πουλήσουν περισσότερα.

Η σχέση τους με τους Αλβανούς της Λατινικής Αμερικής, άρα και με τα καρτέλ, έγινε τόσο καλά εδραιωμένη που πλέον λειτουργούν ως η πύλη για τα ναρκωτικά στη Βρετανία.

Τους στέλνουν αποστολές και στη συνέχεια τις προμηθεύουν σε άλλες βρετανικές συμμορίες, πλημμυρίζοντας τους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου με κοκαΐνη.

Οι Αλβανοί στη Λατινική Αμερική θεωρούνται ακόμη και «πρεσβευτές» στο Ηνωμένο Βασίλειο, είπε ο ειδικός.

Χάρη στα καρτέλ, το «φτηνό και γρήγορο» βρετανικό επιχειρηματικό μοντέλο των Αλβανών τους έχει δει να κυριαρχούν στο εμπόριο ναρκωτικών υπερτερώντας των ανταγωνιστών τους, συνεργαζόμενοι με τοπικές συμμορίες και αποφεύγοντας την άσκοπη αιματοχυσία.

Δύο δεκαετίες επιτυχίας έχουν δει αλβανούς αφεντικούς ναρκωτικών να καταβροχθίζουν τα βρώμικα μετρητά τους σε πολυτελή τρόπο ζωής - αθλητικά επώνυμα ρούχα ενώ οδηγούν Ferrari και Bentley.

Μία από τις πιο διαβόητες συμμορίες που αναδύθηκαν είναι οι The Hellbanianz, οι οποίοι εδρεύουν στο κτήμα Gascoigne στο Barking, στο Ανατολικό Λονδίνο.

Σε αντίθεση με άλλα συνεργεία, η συμμορία λατρεύει τα φώτα της δημοσιότητας και έχει γίνει γνωστή για τα φανταχτερά μουσικά της βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που τους δείχνουν να περιτριγυρίζονται από μετρητά, κοσμήματα και φλας.

Η Hellbanianz θεωρείται ότι διακινεί ναρκωτικά αξίας εκατομμυρίων λιρών στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο.

Χιλιάδες Αλβανοί έφτασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 κατά τη διάρκεια μιας προσφυγικής κρίσης.

«Οι αλβανικές συμμορίες ναρκωτικών υπάρχουν παντού στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά όχι στο Λίβερπουλ, καθώς οι τοπικές συμμορίες προστατεύουν τη Λίβερπουλ και δεν θα τους αφήσουν να μπουν. Έχουν προειδοποιηθεί.

«Γεωγραφικά είναι πιθανώς πιο δυνατοί στο βόρειο και ανατολικό Λονδίνο.»

Συχνά βάζουν νεαρά αγόρια να φροντίζουν τις καλλιέργειες τους και να παρακολουθούν τα μετρητά να εισέρχονται μακριά από τα μάτια της αστυνομίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου