Πυροβολισμοί κατά αστυνομικών στο Κόσοβο

Πυροβολισμοί κατά αστυνομικών στο Κόσοβο

Άλλο ένα περιστατικό καταγράφηκε σήμερα στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, όπου η κατάσταση συνεχίζει να παραμένει μάλλον εύθραυστη μετά τις αλλεπάλληλες εντάσεις των τελευταίων μηνών.

Επίθεση δέχθηκε σήμερα το πρωί στην Μπίστριτσα Λεποσαβίτσι αστυνομικό όχημα, από αυτοκίνητο το οποίο προσπάθησε να παρακάμψει τους ελέγχους της αστυνομίας, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών. Για να εξουδετερώσουν τον κίνδυνο, οι τελευταίος απάντησαν ανοίγοντας πυρ. Οι ύποπτοι κατάφεραν να φύγουν από το σημείο.

Σύμφωνα με το Γραφείο για το Κοσσυφοπέδιο στη σερβική κυβέρνηση, ένας Σέρβος τραυματίστηκε σε αυτό το περιστατικό. Ο διευθυντής αυτού του γραφείου Πέταρ Πέτκοβιτς είπε ότι ο τραυματίας με τα αρχικά Μ.Δ. μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο Kraleva, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι"πυροβόλησε" το όχημα "μόνο επειδή δεν ήθελαν να επιτρέψουν στην αστυνομία να τους κακομεταχειριστεί χωρίς καμία βάση ή λόγο".

Ο ίδιος αξιωματούχος υποστηρίζει ότι στο αυτοκίνητο που κινούνταν στον δρόμο Μιτρόβιτσα-Λεπόσαβιτς, εκτός από τον Μ.Δ., βρισκόταν και ο Δ.Σ., από τη Σερβική κοινότητα, ο οποίος δεν τραυματίστηκε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου