Επιχειρηματίας που συνελήφθη για διακίνηση 137 κιλών κοκαΐνης στο Δυρράχιο καταδικάστηκε σε φυλάκιση

Επιχειρηματίας που συνελήφθη για διακίνηση 137 κιλών κοκαΐνης στο Δυρράχιο καταδικάστηκε σε φυλάκιση

Το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (GjKKO) καταδίκασε τον Gentian Malindi σε κάθειρξη 8 ετών και 8 μηνών. Ο Μαλίντι κατηγορείται για διακίνηση 137 κιλών κοκαΐνης στο λιμάνι του Δυρραχίου το 2019.

Ο Μαλίντι συνελήφθη στην πόλη Βόρα στις 27 Οκτωβρίου πέρυσι, ενώ οδηγούσε. Υπενθυμίζουμε ότι στις 19 Σεπτεμβρίου 2019 βρέθηκαν 173 κιλά κοκαΐνης στο πλοίο «Eniway» στο λιμάνι του Δυρραχίου. και ο Gentian Malindi ήταν ο ιδιοκτήτης του πλοίου.

Τα ναρκωτικά είχαν αποσταλεί από το Εκουαδόρ και αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά και στη συνέχεια κατέληξαν στο λιμάνι του Δυρραχίου. Είχε 4 κοντέινερ με μπανάνες και μέσα τους υπήρχαν 137 κιλά κοκαΐνης. Τα κοντέινερ ανακαλύφθηκαν στον Πειραιά, όπου η ελληνική αστυνομία βρήκε τα ναρκωτικά που αποστέλλονταν από το Εκουαδόρ.

Στα 4 κοντέινερ που προορίζονταν για την Αλβανία, οι αστυνομικοί είχαν στοιχεία ότι στον πάτο του ορόφου τους υπήρχε κοκαΐνη. Η ελληνική αστυνομία δεν επενέβη, αλλά έδωσε πληροφορίες στην αλβανική πλευρά. Τα κοντέινερ έχουν φτάσει στην Αλβανία και η αλβανική εισαγγελία μαζί με την αστυνομία έχουν αφαιρέσει τα ναρκωτικά και έχουν τοποθετήσει συσκευασίες με ρύζι και GPS (locator tracker).

Μετά από τρεις ημέρες, στο λιμάνι του Δυρραχίου πήγαν τα δύο άτομα, ο Gentian Maldini και ο Altin Myslimhaka, οι οποίοι περίμεναν να πάρουν ναρκωτικά, αλλά αντί για κοκαΐνη πήραν ρύζι.

Ο Μαλίντι, επιχειρηματίας στο Δυρράχιο, είναι γνωστός για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ το 2013 είχε συλληφθεί για τις ίδιες κατηγορίες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου