Στη Γαύδο ο πρωθυπουργός για τα Θεοφάνεια - Το μήνυμα στην Άγκυρα

Στη Γαύδο ο πρωθυπουργός για τα Θεοφάνεια - Το μήνυμα στην Άγκυρα

Ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ανήμερα των Θεοφανείων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μιλώντας από τη Γαύδο διεμήνυσε ότι η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για το πώς θα ασκήσει την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Την ώρα που Τούρκοι αξιωματούχοι αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανεβάζουν συνεχώς τους τόνους στα ελληνοτουρκικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι είναι «δύναμη ειρήνης και ταυτόχρονα αυτοπεποίθησης».

Υπογράμμισε, επίσης, ότι με το Διεθνές Δίκαιο μπορούμε να λύσουμε τις όποιες διαφορές μας ειρηνικά, κάτι που η Αθήνα έχει ήδη κάνει με την Ιταλία και την Αίγυπτο, οριοθετώντας ΑΟΖ.

«Αυτός είναι ο δρόμος για τις διαφορές με τους γείτονές μας» είπε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε, δυτικά από τη Γαύδο θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου.

«Καλώ και εδώ, από την Γαύδο, όλα τα γειτονικά κράτη της Ελλάδος και αναφέρομαι συγκεκριμένα στη Λιβύη, να προσέλθουν σε μια γόνιμη και ουσιαστική διαπραγμάτευση με την πατρίδα μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να οριοθετήσουμε Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες με τους γεωγραφικούς μας γείτονες. Όπως το κάναμε με την Αίγυπτο, μπορούμε να το κάνουμε και με τη Λιβύη, από τη στιγμή που θα προκύψει στη γείτονα χώρα μια κυβέρνηση η οποία θα έχει την εξουσιοδότηση να συνάψει τέτοιες διεθνείς συμφωνίες» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Με αυτό τον τρόπο, λοιπόν, και σε αυτό το δρόμο θα κινηθούμε και θα πορευτούμε ως δύναμη ειρήνης αλλά και αυτοπεποίθησης, δύναμη σταθερότητας σε μια περιοχή όπως η Ανατολική Μεσόγειος, η οποία αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη γεωπολιτική σημασία».

«Οι ακρίτες αξίζουν ξεχωριστής μέριμνας και προστασίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου