Το Αζερμπαϊτζάν υπαινίσσεται να ταχθεί εναντίον της Ελλάδας σε έναν πόλεμο με την Τουρκία

Το Αζερμπαϊτζάν υπαινίσσεται να ταχθεί εναντίον της Ελλάδας σε έναν πόλεμο με την Τουρκία

Το Αζερμπαϊτζάν δεν διέψευσε την πιθανή συμμετοχή του σ' έναν πόλεμο της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, μετά τους φόβους που εκφράστηκαν για τη στρατιωτική συνεργασία Μπακού - Αγκυρας και τη διεξαγωγή μεγάλης κλίμακας κοινών στρατιωτικών ασκήσεων.

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Haqqin.az, η οποία ελέγχεται από τις αρχές του Αζερμπαϊτζάν, αποτελώντας ένα είδος ανεπίσημου φερέφωνου για την πολιτική της ηγεσίας του, δημοσίευσε ένα ακόμη «προγραμματικό» άρθρο, θίγοντας τη συμμετοχή του Μπακού σε πιθανή επίθεση της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, γράφει η ιστοσελίδα της Αρμενίας news.am.

Οπως σημειώνει ο συγγραφέας του άρθρου «Το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία συγκεντρώνουν στρατεύματα κοντά στα ιρανικά σύνορα. Ανησυχεί η Ελλάδα;», οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις «Αδελφική Πυγμή» που διεξήγαγαν οι μονάδες του στρατού του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας (φωτογραφία, επάνω, από caliber.az) στο Μπακού και στις περιοχές που συνορεύουν με το Ιράν, στην Κασπία Θάλασσα, προκάλεσαν ανησυχία όχι μόνο στο Ιράν και την Αρμενία, αλλά και στην Ελλάδα.

Τα ελληνικά ΜΜΕ έδωσαν μεγάλη σημασία σ’ αυτές τις ασκήσεις και εκτίμησαν ότι στόχος τους είναι να προετοιμάσουν τον τουρκο-αζερμπαϊτζανικό στρατό για πόλεμο με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το σενάριο των ασκήσεων, οι συμμαχικές δυνάμεις, μεταξύ άλλων, ασκήθηκαν για απόβαση σε νησιά υπό τον έλεγχο του εχθρού. Τα ελληνικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι το Αζερμπαϊτζάν έχει μόνο 2-3 νησιά στην Κασπία Θάλασσα και ως εκ τούτου σκοπός της άσκησης είναι ουσιαστικά η προετοιμασία για την από κοινού με τον τουρκικό στρατό κατάληψη νησιών στο Αιγαίο.

Στις ασκήσεις «Αδελφική Πυγμή», μονάδες του στρατού του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας προσομοίωσαν επίσης προσπέλαση υδάτινου φράγματος.

Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, οι στρατιωτικοί κατασκεύασαν πλωτή γέφυρα και μετέφεραν μέσω αυτής βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου