Ανακοινώθηκε η επίσκεψη Μητσοτάκη στα χωρια της ΕΕΜ (βίντεο)

Ανακοινώθηκε η επίσκεψη Μητσοτάκη στα χωρια της ΕΕΜ (βίντεο)

Και επίσημα ανακοινώθηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη στα χωριά της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή "Συνδέσεις" της ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής (2/12), ο κ. Οικονόμου κατόπιν σχετικής ερώτησης του κ. Παπαχλιμίντζου, έκανε γνωστό πως στο πλαίσιο της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στα Τίρανα για την σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης - Δυτικών Βαλκανίων, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στα χωριά όπου ζει η ελληνική μειονότητα.

Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μας, η επικείμενη επίσκεψη του Μητσοτάκη στη Χιμάρα θα αποτελέσει ιστορικό γεγονός καθώς θα είναι η πρώτη φορά όπου θα την επισκεφθεί εν ενεργεία Έλληνας πρωθυπουργός. Πέραν αυτού θα αποτελέσει και έναν ισχυρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως παρόλο που η Χιμάρα δεν ειναι επισήμως αναγνωρισμένη ως μειονοτική περιοχή από την Αλβανία, αυτό δεν σημαίνει πως δεν αναγνωρίζεται από την Ελλάδα.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Χιμαρα πρέπει να ειδωθει από ξεχωριστό πρίσμα και για έναν ακόμη λόγο, ως γνωστόν πρόκειται για την περιοχή που διαχρονικά το αλβανικό κράτος επιλέγει με πιέσεις, καταπατήσεις και στέρηση θεμελιωδών δικαιωμάτων να μετατρέπει σε πεδίο αντιπαράθεσης.

...

Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Χιμάρα στις 7 Δεκεμβρίου - himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο - Himara.gr

Όπως είναι γνωστό, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει το παρόν στη σύνοδο κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Δυτικών Βαλκανίων η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Τίρανα στις ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου