Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Χιμάρα στις 7 Δεκεμβρίου

Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Χιμάρα στις 7 Δεκεμβρίου

Όπως είναι γνωστό, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει το παρόν στη σύνοδο κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Δυτικών Βαλκανίων η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Τίρανα στις 6 Δεκεμβρίου. Με αφορμή αυτή του την επίσκεψη, κρίθηκε ως η καταλληλότερη ευκαιρία να πραγματοποιήσει περιοδεία στις περιοχές όπου δαβιοί η Ελληνική Εθνική Μειονότητα.

Συγκεκριμένα ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφθεί διαδοχικά την Χιμάρα, το Φοινίκι και τη Δρόπολη. Δίχως να είναι γνωστό εάν θα τον συνοδεύσει ο Αλβανός ομόλογός του, Έντι Ράμα.

Ενθουσιασμός και πυρετώδεις ετοιμασίες

Ο ενθουσιασμός στις τάξεις των κατοίκων της Χιμάρας ενόψει της επίσκεψης είναι εμφανής καθώς όπως πολύ σωστά λένε, «πρόκειται περί ιστορικού γεγονότος». Θα είναι η πρώτη φορά στα χρονικά όπου εν ενεργεία Έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την περιοχή της Χιμάρας. Αρκετοί είναι και οι Χιμαραίοι που διαμένουν μόνιμα στην Αθήνα και σχεδιάζουν να μεταβούν στη Χιμάρα για την ημέρα της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη.

Το επιτελείο του Πρωθυπουργού ασχολείται πυρετωδώς με την οργάνωση της επίσκεψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να καταφθάσει στη Χιμάρα το πρωί της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου και θα ξεκινήσει την περιήγησή του από το εκπαιδευτήριο Όμηρος Χιμάρας όπου θα συνομιλήσει με μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό. Στη συνέχεια θα μεταβεί στον ιερό ναό των Αγίων Πάντων και τέλος στο κέντρο της Χιμάρας, τα Σπήλια, απ' όπου θα απευθύνει και σύντομο χαιρετισμό προς στους κατοίκους. Έπειτα θα συνεχίσει την περιοδεία του προς το Φοινίκι.

Να υπενθυμίσουμε πως τελευταία επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην ΕΕΜ ήταν στις 13 Ιανουαρίου του 1991, όταν ο Κων/νος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τη Δερβιτσάνη της Δρόπολης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου