Συμφωνία μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης

Συμφωνία μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης

Καθώς ο αριθμός των μεταναστών προς το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, οι Βρετανοί θα ενισχύσουν σημαντικά τους ελέγχους στα σύνορα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από 40.000 μετανάστες έχουν διασχίσει παράνομα τη Μάγχη που χωρίζει τη Μεγάλη Βρετανία από τη Γαλλία από τις αρχές του έτους. Πέρυσι ο αριθμός αυτός ήταν περίπου 28.500, επομένως το Ηνωμένο Βασίλειο θα ενισχύσει ξανά σημαντικά τους συνοριακούς ελέγχους.

Οι υπουργοί Εσωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας υπέγραψαν συμφωνία για την αύξηση των περιπολιών της αστυνομίας στις παραλίες της βόρειας Γαλλίας για να εμποδίσουν τους ανθρώπους να διασχίσουν τη Μάγχη με λέμβους ή μικρές βάρκες. Αυτές οι παράνομες διελεύσεις προκαλούν συνεχώς δυσαρέσκεια μεταξύ Λονδίνου και Παρισίου.

Η Μεγάλη Βρετανία θα αναπτύξει στη γαλλική πλευρά έως και 100 επιπλέον δυνάμεις ασφαλείας, ελικόπτερα, drones και αστυνομικούς σκύλους και θα πληρώσει για αυτό περίπου 72 εκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2022/2023. Για πρώτη φορά, παρατηρητές θα τοποθετηθούν και στις δύο πλευρές της Μάγχης για να ανακρίνουν μετανάστες και να καταπολεμήσουν καλύτερα τις ομάδες λαθρεμπορίας και διακίνησης.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα χρηματοδοτήσει επίσης, πρόσθετα καταφύγια μεταναστών στη νότια Γαλλία, έτσι ώστε οι πρόσφυγες που φτάνουν μέσω της Μεσογείου να τους προσφερθούν «ασφαλείς εναλλακτικές» για να μην συνεχίσουν το ταξίδι τους στη βόρεια Γαλλία.

Η συμφωνία υπεγράφη στο Παρίσι από τον Γάλλο υπουργό Εσωτερικών, Gerald Darmanin, και τη Βρετανή ομόλογό του, Suella Braverman. Και οι δύο βρίσκονται υπό πίεση από τις χώρες τους επειδή δεν κάνουν αρκετά για να εμποδίσουν τους μετανάστες να περνούν από τη Γαλλία στην Αγγλία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου