Η βρετανική «The Telegraph» για την απόγνωση των Αλβανών με την πολιτική του ψέματος

Η βρετανική «The Telegraph» για την απόγνωση των Αλβανών με την πολιτική του ψέματος

Η πραγματικότητα στην Αλβανία δεν είναι αυτό που παρουσιάζει η κυβέρνηση με χορηγούμενες ειδήσεις στα διεθνή μέσα ενημέρωσης και τι λένε οι διεφθαρμένοι πρεσβευτές έναντι χρημάτων.

Η διάσημη βρετανική «The Telegraph» έγραψε ένα άρθρο χθες το βράδυ εξηγώντας ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα λέει στους Αλβανούς νέους ότι η εργασία στον αγροτικό τουρισμό στη χώρα τους θα ήταν πιο επικερδής από την εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το άρθρο διευκρίνιζε ότι ο Ράμα τους είπε να ανοίξουν μια επιχείρηση στη χώρα τους και ότι η κυβέρνηση θα τους βοηθούσε. Αλλά αυτό δεν απέτρεψε καθόλου την παράνομη μετανάστευση στη Βρετανία. Η «The Telegraph» ανέφερε ότι πάνω από το 60 τοις εκατό όσων έφτασαν στη Βρετανία με λέμβους ήταν Αλβανοί. Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ο αριθμός των Αλβανών αναμένεται να φτάσει τα 9.000 άτομα. Παρά τις συμφωνίες για την ποινή φυλάκισης 4 ετών για παράνομη μετανάστευση στη Βρετανία, τίποτα δεν εμποδίζει τους Αλβανούς.

Το ερώτημα που βασανίζει Βρετανούς αξιωματούχους και κάθε πολίτη της ΕΕ είναι «Γιατί οι Αλβανοί ρισκάρουν τη ζωή τους όταν η κυβέρνηση τους βοηθά να ανοίξουν επιχειρήσεις».

Γιατί οι νέοι Αλβανοί και οι μεσήλικες άνδρες δεν πιστεύουν λέξη από την αλβανική κυβέρνηση που θα τους βοηθήσει να ανοίξουν επιχειρήσεις; Απλό, το να ζεις στην Αλβανία δεν είναι καθόλου αυτό που φαίνεται στην τηλεόραση. Δεν είναι καθόλου αλήθεια ότι η κυβέρνηση βοηθά τους απλούς πολίτες να ανοίξουν επιχειρήσεις. Είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση βοηθά στο άνοιγμα επιχειρήσεων, αλλά μόνο για τους δικούς της ανθρώπους. Μόνο όσοι την υπηρετούν για ψήφους και για να κλέβουν όσο το δυνατόν περισσότερα από δημόσια κονδύλια ή δωρεές από ΕΕ, Αμερική ή άλλες χώρες.

Πριν ανοίξει μια επιχείρηση, ένας νεαρός Αλβανός ή μια νεαρή Αλβανίδα θα πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά αν δεν έχει τις κατάλληλες πολιτικές διασυνδέσεις ή έναν «νονό» να τον βοηθήσει. Μόλις ο νεαρός Αλβανός σκέφτεται να ανοίξει επιχείρηση, αρχίζουν να έρχονται από πίσω οι «συνιστώσες» της κυβέρνησης για να τον «θερίσουν». Ακόμα και μετά από δύο δεκαετίες, τα φαινόμενα διαφθοράς για να ανοίξει μια επιχείρηση είναι ακόμα παρόντα.

Η κατάσταση είναι απλή. «PS» και «PD» το κρατούν τους πολίτες «υπό έλεγχο». Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση γνωρίζουν τα πάντα για τον καθένα ξεχωριστά. Αν θα ενεργήσει σύμφωνα με το νόμο και ενάντια στα συμφέροντα «μαμούθ» της πολιτικής, η τιμωρία είναι γνωστή. «Ή σκύψε το κεφάλι και κάνε αυτό που λέμε ή εξαφανίσου. Μην ξεχνάς ότι γνωρίζουμε τα πάντα για σένα, τι κάνεις, πού εργάζονται ο πατέρας σου, η μητέρα σου, τα μέλη της οικογένειάς σου, πόσο εισόδημα λαμβάνεις. Ακόμα και όταν πας στο εξωτερικό και ασχολείσαι με ναρκωτικά, όταν επιστρέψεις στην Αλβανία μπορείς να επενδύσεις μόνο αν μας δώσεις το 20 με 50 τοις εκατό. Ακόμα κι όταν έχεις κερδίσει με κόπο, τα μισά θα μας τα δίνεις γιατί είσαι τόσο έξυπνος. Αν δεν σου αρέσει, πήγαινε πίσω από όπου ήρθες».

Αυτός είναι ο λόγος που ένας απλός πολίτης δεν μπορεί να ανοίξει επιχείρηση στην Αλβανία. Οι Αλβανοί είναι ανίσχυροι να απομακρύνουν αυτή την πολιτική τάξη. Ακόμη και τα κεφάλαια και οι δωρεές που προέρχονται από το εξωτερικό, οι πρεσβευτές παρακολουθούν πολύ προσεκτικά πώς κλέβονται. Αλλά οι πρεσβευτές είναι οι ίδιοι ένα κομμάτι της τούρτας της κατάκτησης. Εξάλλου στην Αλβανία εκπροσωπούν μόνο τα συμφέροντα της χώρας τους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου