Το Ιράν αντιδρά μετά τις αμερικανικές κυρώσεις: Τα Τίρανα, θύμα των ΗΠΑ

Το Ιράν αντιδρά μετά τις αμερικανικές κυρώσεις: Τα Τίρανα, θύμα των ΗΠΑ

Η Τεχεράνη αντέδρασε στις κυρώσεις που ανακοινώθηκαν από την Ουάσινγκτον. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν Nasser Kanaani καταδίκασε έντονα την απόφαση της Ουάσινγκτον να επιβάλει κυρώσεις στο Υπουργείο Πληροφοριών και Εθνικής Ασφάλειας της Τεχεράνης για συμμετοχή στην επίθεση στον κυβερνοχώρο της Αλβανίας τον περασμένο Ιούλιο, καθώς και ενάντια στις ΗΠΑ και τους συμμάχους της.

"Η άμεση υποστήριξη των ΗΠΑ για την ψευδή κατηγορία της Αλβανικής κυβέρνησης ενάντια στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν και τις ταχείες ενέργειες της Ουάσινγκτον για να επιβάλει κυρώσεις στο Υπουργείο Πληροφοριών αντιμετωπίζοντας τις ίδιες ψευδείς και μη αποδεδειγμένες κατηγορίες δείχνει ότι ο σχεδιαστής αυτού του σεναρίου δεν είναι η αλβανική κυβέρνηση, αλλά η αμερικανική κυβέρνηση και τα Τίρανα είναι θύμα του σεναρίου της Ουάσινγκτον κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν ", δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε ότι για χρόνια οι Ηνωμένες Πολιτείες ανάγκασαν την Αλβανική κυβέρνηση και το έθνος να διεξάγουν τρομοκρατική ομάδα που τους έχει εκπαιδεύσει και τους εξοπλίσει στον κυβερνοχώρο.

"Το καταφύγιο της τρομοκρατικής ομάδας από την αλβανική κυβέρνηση και η δράση της αμερικανικής κυβέρνησης για την υποστήριξη των υπευθύνων για τη δολοφονία περισσότερων από 17.000 ιρανών πολιτών είναι ένα σαφές παράδειγμα της οργανωμένης υποστήριξης των τρομοκρατών κατά της κυβέρνησης και του λαού του Ιράν. Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θα χρησιμοποιήσει όλες τις ικανότητές της στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου για να προστατεύσει τα δικαιώματα του ιρανικού λαού και να προστατεύσει τον εαυτό του από αυτού του είδους κακούς σκοπούς ", υπογράμμισε ο Kan'ani.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου