Συνάντηση Ράμα με τον Σαουδάραβα Πρίγκιπα στην Αθήνα

Συνάντηση Ράμα με τον Σαουδάραβα Πρίγκιπα στην Αθήνα

Ο Έντι Ράμα συναντήθηκε με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ ενώ βρισκόταν για επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Την ανακοίνωση για τη συνάντηση έκανε το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας.

«Ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας και ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας εξέτασαν τις σχέσεις και τις φιλικές πτυχές της διμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς.

Η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα Πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ, διάδοχος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας, και ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα συναντήθηκαν στην Αθήνα, την Τετάρτη, όπου οι δύο πλευρές συζήτησαν τις φιλικές σχέσεις τους και τρόπους συνεργασίας σε διάφορους τομείς και τους τρόπους υποστήριξης και ανάπτυξής τους, πέραν της ανασκόπησης των περιφερειακών και διεθνών εξελίξεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το υπουργείο της Σαουδικής Αραβίας, «στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης τρόποι εξυγίανσης της οικονομίας, εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών και ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών στον πολιτικό τομέα, αύξηση των επενδύσεων και του συντονισμού στην περιοχή και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

Η Σαουδική Αραβία λέει ότι διερευνά το ενδεχόμενο επενδύσεων στην Αλβανία ύψους 200-300 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Ο Αλβανός πρωθυπουργός εξέφρασε την ειλικρινή του εκτίμηση για την απόφαση του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας να στηρίξει τη χώρα του με ποσό 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόθεση του Επενδυτικού Ταμείου είναι να διερευνήσει επενδυτικές ευκαιρίες στην Αλβανία ύψους 200-300 εκατ. δολαρίων», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ο ίδιος ο Ράμα δεν έχει δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες για τη συνάντηση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου