Με νέες απειλές προσπαθεί ο Ερντογάν να κερδίσει λίγη προσοχή

Με νέες απειλές προσπαθεί ο Ερντογάν να κερδίσει λίγη προσοχή

«Η Τουρκία έχει δώσει υπό όρους έγκριση στις υποψηφιότητες ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο NATO και θα μπορούσε να σταματήσει τη διαδικασία εάν οι δύο χώρες δεν λάβουν τα απαραίτητα μέτρα κατά των τρομοκρατικών ομάδων», δήλωσε, σήμερα Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Βλέπουμε ότι η Σουηδία δεν τηρεί ιδιαίτερα τις υποσχέσεις της», είπε ο πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα. Ο Ερντογάν σημείωσε ότι η Τουρκία επανέλαβε ανοιχτά και συχνά τις ανησυχίες της σχετικά με την επέκταση του NATO και ότι η Άγκυρα έχει αποφασιστική στάση για το θέμα.

«Ως Τουρκία, η στάση μας είναι ξεκάθαρη. Τα υπόλοιπα είναι στο χέρι τους», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η Τουρκία, η Σουηδία και η Φινλανδία υπέγραψαν ένα τριμερές μνημόνιο στα τέλη Ιουνίου για τη διαδικασία ένταξης των σκανδιναβικών χωρών στο NATO μετά από μια σημαντική συνάντηση στη Μαδρίτη, στην οποία η Άγκυρα έλαβε τα συγκεκριμένα βήματα που περίμενε, ειδικά στον τομέα της τρομοκρατίας.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ώθησε τη Σουηδία και τη Φινλανδία να εγκαταλείψουν το μακροχρόνιο καθεστώς ουδετερότητας και υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στο NATO. Ωστόσο, η Τουρκία είχε αντιταχθεί στην κίνηση με το σκεπτικό ότι αυτές οι δύο χώρες υποστήριζαν τρομοκρατικές οργανώσεις.

onalert.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου